Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893269    








Honlapkeszites

Csúcstalálkozóval indult a KKV-k országos versenye

A kis- és középvállalkozói szektor egyik országos szervezete, a KKVHÁZ idén is útjára indította a megyék versenyét, amelyhez a határon túli vállalkozásokat képviselõ szervezet, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat is csatlakozott. Az idei verseny Zala megyében indult, hiszen tavaly ez a megye nyerte az elsõ országos versenyt. A Zalaegerszegen tartott rendezvényen meghirdették a KKV-barát vállalati cím elnyeréséért indított versenyt és a jövõ idõszak pályázati lehetõségeirõl is szó esett.


A rendezvényt Gulyás József a KKVHÁZ vezetõje nyitotta meg. Õt Manninger Jenõ, a Zala Megyei Közgyûlés elnöke követte, aki Zala megye gazdasági helyzetét vázolta. Beszédében szót ejtett az elõttünk álló Európai Uniós fejlesztési ciklusról, a megyei gazdaságfejlesztési forrásokról és a pályázatokról. A megyét érintõ fejlesztési források összege 15 milliárd forint lesz és várhatóan a megyei jogú városok ezen összeg felett is forráshoz jutnak. Kiemelt célként említette a gazdaság és az infrastruktúra fejlesztését, valamint a munkanélküliség csökkentését. Bevezetõjében kitért a fiatal munkavállalók munkalehetõséghez juttatására és elvándorlási folyamatuk visszafordítására. A gazdaságfejlesztési célok közül prioritást élveznek majd az ipari parkok, a logisztikai központok és az inkubátorházak fejlesztése.
A meghívott vendégek közül Horváthné Holéczy Katalin a Regionális Fejlesztési Holding vezérigazgató-helyettese, Kázmér Judit a Pannon Lapok Társasága stratégiai igazgatója is támogatásáról biztosította a KKV szektort. Helyi vonatkozású hír, hogy az EXIM Bank hamarosan fiókot létesít Nagykanizsán, mely szintén a kis- és középvállalkozói szektoron kíván segíteni. A program következõ részében a KKV csúcs elnevezésû üzleti fórumra került sor, ahol a szektor problémáiról, kitörési lehetõségeirõl váltottak szót. Itt a média, a VOSZ, a Nagykanizsai Kereskedelmi- és Iparkamara, a ZMVA, a Leitner és Leitner Adótanácsadó vállalkozás és számos vállalkozás vezetõje fejtette ki véleményét. A rendezvény Manninger Jenõ összefoglalójával zárult.

H.Gy.



2014-09-02 14:35:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül