Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892193    








Honlapkeszites

Bútorgyártó cég nagyberuházása indul Egerszegen

A város déli ipari parkjában vásárolt több mint négy hektáros területen, 500 millió forintot meghaladó beruházással épít gyárat Zalaegerszegen a Nova Bútor Kft. - közölte a zalai megyeszékhely polgármestere.


Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) a zalaegerszegi közgyûlés döntéseirõl szóló sajtótájékoztatón beszélt egyebek között arról is, hogy a közeli Nován már évek óta jelenlévõ vállalkozás kedvezményes áron, 35 millió forintért vásárolta meg az építkezéshez szükséges területet.
A cég vállalása szerint minimum 510 millió forint beruházással hozza létre a gyártóüzemet, ahol két éven belül legalább száz embert foglalkoztat majd, és a két év alatt összesen 560 millió forintos árbevételt is garantál.
A polgármester szólt arról is, hogy közgyûlés elfogadta az elsõ féléves költségvetésrõl szóló beszámolót, ami szerint jelentõs összeget, mintegy 800 millió forint tartalékot sikerült képeznie a városnak. A precíz gazdálkodás ellenére ezt az összeget azonban csak a hiány pótlására tudja felhasználni Zalaegerszeg, mert a legnagyobb adózónak számító Flextronics gazdasági nehézségei miatt több száz millió forinttal csökkent a nagyvállalattól származó iparûzésiadó-bevétel.
Hozzátette: a pénzügyi tartalék "elolvadása" is indokolja azt a törekvést, hogy a város gazdaságát több lábra állítsák, s erõsítsék a gazdasági szereplõket. Zalaegerszeg cégei ugyanis jól teljesítettek, a Flextronicsot nem számítva az elsõ fél évben idõarányosan a tavalyi évnél 31 millió forinttal több adóbevétel folyt be tõlük - mondta.

 

MTI - Kanizsa



2014-09-21 08:18:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül