Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894399    








Honlapkeszites

Sajtóközlemény: "Nagykanizsa 2030" - integrált településfejlesztési stratégia

„Nagykanizsa 2030" - NYDOP-3.1.1/F-13-2013-0003

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata által benyújtott „Nagykanizsa 2030” címû NYDOP-3.1.1/F-13-2013-0003 azonosítószámú pályázatát a közremûködõ szervezet 40.000.000 Ft, 100% intenzitású vissza nem térítendõ Európai Uniós támogatásra érdemesnek ítélte.


Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata az EU 2020 stratégiának megfelelõen célul tûzte ki a város és környéke jelenlegi problémáinak átfogó program mentén történõ megoldását, valamint, hogy az Unió 2014-2020-as programozási idõszak során megvalósított pályázatokkal sikeres várossá fejleszti Nagykanizsát.
Ennek érdekében felülvizsgálta 2008-ben elfogadott Integrált Városfejlesztési Stratégiáját és létrehozta Településfejlesztési Koncepcióját valamint Integrált Településfejlesztési Stratégiáját.

Az EU 2020 stratégia sikeres megvalósításában a városoknak kiemelkedõ szerep jut. A forrásokat integrált módon kell koncentrálni városfejlesztés kihívásokkal küzdõ területeire.
A fenntartható városfejlesztési célok finanszírozására alapvetõen két módon kerülhet sor:
- az operatív programok egyes prioritásain keresztül
- integrált területi beruházások (ITB) révén, az integrált fejlesztési tervben szereplõ célterületek igényein alapuló, tervszerûen ütemezett fejlesztések megvalósításával.

A dokumentumok, tanulmányok készítése során elvárás volt egy szélesebb körû partnerségi együttmûködés megvalósítása, tekintettel arra, hogy az ITS már nem csak a város, hanem a térségének fejlesztési elképzeléseit is tartalmazza, melyek egymásra kihatással lehetnek. A társadalmi egyeztetésben részt vettek a város ipari-gazdasági, turisztikai, oktatási, igazgatási, közszolgáltatási, valamint a civil szféra és a szakmai érdekképviseletek szereplõi is. Továbbá szorosan együttmûködtünk a megyei fejlesztési dokumentumok tervezõivel is.

A több lépcsõbõl álló tervezési folyamat (helyzetfeltárás, koncepció, stratégia) végén kialakultak azok az integrált komplex projektcsomagok, melyek a meghatározott fejlesztési célok megvalósítását biztosítják a következõ 7 éves periódusban.

A projekt eredményeként Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata létrehozta a város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját, mely a jogszabályi elõírásokon túl elsõsorban a város középtávú fejlesztéseinek alapdokumentuma, valamint a támogatási források lehívásának alapfeltétele.



2014-09-25 10:15:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül