Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949120    








Honlapkeszites

Mozibérlet támogatás és Kanizsa Kártya
Alig élt meg két hetet az országos költségvetés, és már módosítani kell rajta. A felelõtlen és elképzelés nélküli kormányzás miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültek az emberek, és az önkormányzatoknak is komoly nehézségekkel kell megküzdeniük a 2009-es évben – hangsúlyozta Cseresnyés Péter alpolgármester, országgyûlési képviselõ a csütörtök délben tartott sajtótájékoztatóján.

– Az önkormányzatok óriási felelõsséggel tartoznak a közigazgatási határain belül élõ polgároknak. Tavaly õsszel azt mondták a Fidesz frakció tagjai, hogy tenni kell valamit! Hogy mit tettünk? Például a múlt év végén befejeztük a betervezett út- és járdafelújításokat, mellyel közel hatvanmillió forint értékben adtunk munkát kanizsai vállalkozásoknak. Év közben elfogadtunk egy olyan munkahelyteremtõ támogatást, amit ha nem is teljes összegben, de kihasználtak a kisvállalkozók – folytatta Cseresnyés Péter.

- Ahhoz, hogy a városban élõ emberek egy kicsit jobban érezzék magukat itthon, a Fidesz-frakció egyetértésével két elõterjesztést nyújt be a január végi közgyûlés elé az alpolgármester. Az egyik az általános iskolás gyerekek kulturált szórakozási lehetõségét támogatná. Így négy elõadásból álló mozibérlet árának ötven százalékát vállalná át az önkormányzat. Azt is el szeretnék érni, hogy a mozifilmek az élmény, a szórakozás mellett a gyerekek erkölcsi épülését is szolgálja. A másik elõterjesztés nem új ötlet, a Kanizsa Kártyát szeretnék a 2006-os próbálkozás után ismét feléleszteni, amit önkormányzati hozzájárulás nélkül szinte lehetetlen mûködtetni. Elõször a Kanizsai Kulturális Központnál színházbérlet támogatással indulnának, majd uszoda- és helyijáratos autóbuszbérlet vásárlásánál adnának kedvezményt. Az önkormányzatnak azt is el kell dönteni, hogy a Kanizsa Kártya mûködtetéséhez vállalkozó munkáját veszi-e igénybe, vagy saját kézben tartva, a Tourinform Iroda munkáját és jó kapcsolatait.
B.E.

2009-01-23 11:36:45


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül