Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892812    








Honlapkeszites

A helyi kamara õszi pályaorientációs programjai

Az új tanév elsõ félévének feladata a nyolcadik osztályos tanulók továbbtanulási döntésének elõsegítése. A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara a munkaügyi központokkal és a pedagógiai szakszolgálattal együttmûködve azon dolgozik, hogy minden gyerek megtalálja az érdeklõdésének, adottságainak leginkább megfelelõ középiskolát.


Ehhez különbözõ szolgáltatásokat nyújt, mint:

  • Osztályfõnöki órákon a szakképzés új rendszerét mutatjuk be, különös tekintettel az ösztöndíjjal támogatott hiány-szakképesítésekre.
  • Szülõi értekezleten bemutatjuk az új szakképzési törvénybõl adódó változásokat, továbblépési lehetõségeket.
  • Üzemlátogatásokat, mûhelylátogatásokat szervezünk annak érdekében, hogy a gyerekek minél többet tudjanak meg a szakmákhoz tartozó munkakörülményekrõl.

A helyi kamara az új tanévben csatlakozni szeretne a KLIK Fejlesztési Fõosztálya által koordinált TÁMOP 3.1.4.B.számú Köznevelés az iskolában projekt Partnerség és hálózatosodás moduljához, melyben általános iskolák számára kínálnak pályaorientációs programokat.

A kamara pályaorientációs feladatai az NFA-KA-NGM-11/2013/TK számú pályázati támogatásból valósulnak meg. A támogatást az NFA terhére Nemzetgazdasági Minisztérium biztosítja.

Kanizsa
 



2014-09-29 07:55:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül