Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895097    








Honlapkeszites

Támogatás - „szükség” esetére

A városvezetés döntött arról, hogy „vis maior” támogatási kérelmet nyújt be a belügyminisztériumhoz.


A belügyminiszter által kiírt pályázatból a helyi önkormányzatok anyagi támogatást igényelhetnek, „vis maior” esetére. A financiális segítség célja, az egyes természeti károkból adódó, indokolt és szükséges védekezéssel összefüggõ kiadások részbeni vagy teljes megtérítése, a helyi önkormányzati tulajdonban lévõ építményekben vis maior események okozta károk helyreállításának és a katasztrófavédelmi szúnyoggyérítéssel összefüggõ kiadások részbeni támogatása.
Arról, hogy az igénylõ önkormányzat részesülhet-e anyagi segítségnyújtásban, maga a belügyminiszter dönt, a pályázat beérkezésétõl számított 90 napon belül.
Városunk a Principális-csatorna közelmúltban bekövetkezett áradása miatti védekezési munkálatok költségének fedezéséhez igényel vis maior támogatást. Az elõzetesen becsült védekezési költségigényt 3 millió forint volt, amelybõl megítélés esetén 2 millió 100 ezer forint támogatást ítélhetnek meg a pályázat jóvoltából, a fennmaradó 900 ezer forint összeget céltartalékából biztosítja az önkormányzat.

Kanizsa
 



2014-09-27 12:02:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül