Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894370    








Honlapkeszites

"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata az Emberi Erõforrások Minisztériumával együttmûködve, az 51/2007. (III.26) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2015. évre a Bursa Hungarica Felsõoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsõoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.


A pályázatra azok az önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkezõ, hátrányos szociális helyzetû felsõoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik:
a) a 2014/2015. tanévben utolsó éves, érettségi elõtt álló középiskolások, vagy
b) felsõfokú diplomával nem rendelkezõ, felsõoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek;
és a 2014/2015. tanévtõl kezdõdõen felsõoktatási intézmény keretében teljes idejû (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményezõ alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsõoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.
Az ösztöndíj idõtartama 3X10 hónap, azaz hat egymást követõ tanulmányi félév.

FIGYELEM!

A pályázatbeadáshoz A Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttmûködési rendszerében (EPER-Bursa rendszer) pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: https:// www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx. Kizárólag a regisztrációt követõen lehetséges a pályázati adatok feltöltése. A pályázók a regisztrációt követõen az elektronikus felületen maguk rögzítik az adataikat teljes büntetõjogi felelõsséget vállalva.

AZ ÖNKORMÁNYZATHOZ A PÁLYÁZÓ ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN KITÖLTÖTT ÉS AZ EPER-BURSA RENDSZERBÕL KINYOMTATOTT PÁLYÁZATI ÛRLAPOT A LENT FELSOROLT KÖTELEZÕ MELLÉKLETEKKEL EGYÜTT KELL BENYÚJTANI.

4. Igazolás a pályázó és a pályázóval egy háztartásban élõk egy fõre jutó havi nettó jövedelmérõl, amely nem haladhatja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150%-át, jelenleg 42.750 Ft-ot. (Hatósági igazolás az egy háztartásban élõ személyekrõl, beleértve az eltartott testvérek iskolalátogatási igazolását is + 3 hónapnál nem régebbi munkáltatói keresetigazolás, vállalkozó esetén jövedelem-igazolás az APEH adónyilvántartási csoportjától)
5. A szociális rászorultsága igazolására az alábbi dokumentumok bármelyike:
- Elvált szülõk esetén jogerõs bírósági ítélet
- Fél/árvaság esetén igazolás fél/árvaellátásról, illetve a halotti bizonyítvány másolata
- Az ápolásra szoruló hozzátartozó gondozásával járó költségekrõl szóló dokumentum
- A fogyatékos hallgatónak a különleges eszközök beszerzésére és fenntartására, speciális utazási szükségleteire, valamint személyi segítõ, ill. jelnyelvi tolmács igénybevételének költségérõl szóló dokumentum
- A bizonyított jövõbeli rászorultságot igazoló egyéb okirat vagy dokumentum
- Amennyiben a pályázó a tanulmányai során nem a Tbj. szerinti közös háztartásban él, ennek költségeirõl szóló igazolás
- Kollégiumi felvételt elutasító dokumentum
- Rendszeres nevelési segély-igazolás
- Munkanélküli segély folyósításáról szóló határozat
- Családi pótlék összegérõl igazolás
- A pályázó önfenntartó, az errõl szóló hivatalos dokumentum
- A fentebb felsorolt dokumentumok hiányában a szociális rászorultságot az egy fõre jutó havi nettó jövedelemrõl szóló igazolás is bizonyítja

A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes, a pályázat valamely melléklet hiányában formai hibásnak minõsül.
A pályázó által kinyomtatott ûrlapot az állandó lakóhely szerint illetékes települési önkormányzat Polgármesteri Hivatalánál írásban, a pályázó által aláírva, egy példányban kell benyújtani. (Polgármesteri Hivatal, 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7. – Humánigazgatási csoport alagsori ügyfélfogadó, ügyfélfogadás: H: 8-12 SZ: 8-12, 13-17 P: 8-12)
A pályázat benyújtási határideje: 2014. november 7.
A teljes pályázati kiírás a www.nagykanizsa.hu honlapon olvasható.



2014-09-30 13:44:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül