Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894348    








Honlapkeszites

Új pályázati lehetõségek októbertõl

Október elején jelennek meg a 2014–2020-as uniós fejlesztési idõszak elsõ pályázatai, amelyek révén körülbelül 120 milliárd forintos keret válik elérhetõvé - tájékoztatta lapunkat a Zala Megyei Kormányhivatal Nagykanizsai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programhoz, illetve az Emberi Erõforrás Fejlesztési Operatív Programhoz köthetõ kiírások között várhatóan az alábbiak szerepelnek majd:


- fiatalok vállalkozóvá válását segítõ pályázat elsõsorban mikro-, kisvállalkozások indítását tervezõk számára. A pályázat keretében elõször vállalkozói ismereteket nyújtó alapozó képzésen vehetnek részt a nyertesek, majd az elfogadott üzleti tervükhöz kaphatnak vissza nem térítendõ támogatást.
- a részbeni, az otthoni, illetve az atipikus foglalkoztatást lehetõvé tevõ munkahelyi viszonyok megteremtését segítõ pályázat, amely hozzájárul a munka és a magánélet összeegyeztetésével kapcsolatos stratégiai célok eléréséhez.
- köznevelési programok a kisgyermekkori nevelés támogatására, valamint támogatás az egészségügyi ellátásban ezer új szakápoló, csecsemõ- és gyermekápoló képzésére.
- a kis- és középvállalkozások eszközbeszerzésére és kapacitásbõvítésére 5 milliárd forint keret áll majd rendelkezésre, és további 5 milliárd forintot szánnak a KKV-k külpiacra lépésének támogatására.
- az Ifjúsági Garancia Program keretében 36 milliárd forintos keretösszeggel azokat a 25 évnél fiatalabb munkavállalókat fogják támogatni, akik nem rendelkeznek szakképesítéssel, felsõfokú képesítéssel.
- a derogációs kötelezettséghez kötõdõen 8,7 milliárd forint keretet az egészséges ivóvíz biztosítására, 50 milliárd forintot pedig szennyvízkezelésre különít el a kormány azoknak a 2 ezer lélekszámnál nagyobb településeknek, amelyek 2007–2013 között ilyen beruházást nem valósítottak meg.
További információk a www.kormany.hu és a palyazat.gov.hu oldalakon válnak elérhetõvé.

Forrás: kormany.hu


 



2014-10-02 15:25:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül