Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893421    








Honlapkeszites

FM: minden állami erdõgazdaság részt vesz a tûzifa-értékesítési akcióban

Mind a 22 állami erdõgazdaság részt vesz a pénteken megkezdõdött tûzifa-értékesítési akcióban, amelynek keretében mintegy 170 ezer köbméter lakossági tûzifát árusítanak 10 százalék árkedvezménnyel országszerte - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) az MTI érdeklõdésére.


A tájékoztatás szerint a 10 százalékos árcsökkentés egy háztartásnak átlagosan 20-30 ezer forint megtakarítást jelent a fûtési szezonban.
A földmûvelésügyi tárcához tartozó állami erdõgazdaságok 170 ezer köbméter lakossági tûzifa készlet erejéig alkalmazzák elsõ körben a 10 százalékos rezsicsökkentést, a keret késõbb akár bõvíthetõ is. Ez a mennyiség nagyjából 20 ezer család, átlagosan számolva 60 ezer személy számára nyújt olcsóbb fûtési lehetõséget - közölte az FM.
Egy család maximum 10 köbméter fát vásárolhat, ez mintegy 100 mázsa tüzelõanyag, amit az erdõgazdaságok térítés ellenében szállítanak házhoz. Bármelyik erdõgazdaságban vásárolható kedvezményes tûzifa, ám célszerûbb a lakóhelyhez legközelebbitõl venni, hiszen így olcsóbb a szállítási költség. A tûzifát sarangolt állapotban, azaz egységes méteres, erdei köbméterben mért állapotban szállítják - olvasható a közleményben.
Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter csütörtökön jelentette be, hogy az agrártárca is csatlakozik a rezsicsökkentéshez. Hangsúlyozta: segíteni kell azokat az embereket is, akik fával tüzelnek.
A tûzifarezsi-csökkentés nem azonos a szociális tûzifaprogrammal - jelezte a miniszter, hozzátéve, hogy az idén a két programban összesen 300 ezer köbméter tûzifa kerül kedvezményesen a lakossághoz.

 

MTI - Kanizsa



2014-10-04 08:47:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül