Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948581    








Honlapkeszites

Az NKTT állást foglalt
Tisztelt Közgyûlés !

A helyi sajtóban ismét újabb információk jelentek meg a Bajza utca 2. szám alatti ingatlan megvásárlása kapcsán a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesterére vonatkozó ügyészségi vizsgálatokról, ebben többször elhangzott a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulásának a neve is, ezért a Társulási Tanács szükségesnek érzi az alábbi állásfoglalásban véleményét kinyilvánítani.
Már a vizsgálat elindítása is megdöbbentette a Társulás polgármestereit, amelyet alátámaszt – ahogy a tudósításokból kitûnik – hogy elmarasztalásra okot adó tény vagy bûncselekmény elkövetésének gyanúja sem merült fel a Zala Megyei Fõügyészség szerint.

A Társulás polgármesterei nem tartják elfogadhatónak, hogy a Társulás adásvételi ügyét – amely egyébként a közvélemény számára teljesen nyitott és megismerhetõ – teljesen indokolatlanul fegyelmi eljárás alapjául kívánták felhasználni. Méltánytalannak tartjuk, a Város Polgármesterével – egyben a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása Elnökével – szemben kezdeményezett fegyelmi ügyet, fõként amiatt, hogy ebben a közvélemény számára negatív következtetés levonására alkalmas módon többször visszatérõen szerepel a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulásának neve is. Az Elnök jogszerûen cselekedett, amikor kezdeményezte – a felújítás érdekében – a terület megosztását és az építészeti örökség helyi védelmérõl való rendelet módosítását.
A Társulás polgármesterei rendkívüli módon sajnálják, hogy egyesek politikai ügyként kezelik és összezavarják a dolgokat, teljesen megalapozatlanul még a Kistérségi Társulás önállóan meghozott saját döntéseit is kifogásolják, figyelmen kívül hagyva a tényleges helyzetet. Nem tartjuk kívánatosnak a Társulás jogszerû döntéseinek összekeverését a város mûködésével kapcsolatos döntésekkel, fõként azért, mert ezek a város lakosságának érdekeivel is egybeesnek.

A Társulást a sokrétû együttmûködés, a politikai nézetektõl mentes, a közösségi érdekeket és a 27 település közös érdekét messzemenõen figyelembe vevõ tevékenység jellemzi. A Társulás az itt élõ emberekért, azok jólétéért és boldogulásáért dolgozik, lehetõségei szerint igyekszik minél több pénzforrást, támogatást megszerezni.
A tagtelepülési polgármesterek kivétel nélkül egyhangúlag jónak ítélték az ingatlan vétel kezdeményezését, a társulási saját vagyon növelése, a különbözõ pályázati pénzforrások elérése és bonyolítása szempontjából.

Ezzel összefüggésben fontosnak tartjuk a közvéleményt tájékoztatni arról, hogy a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása a Bajza utca 2. szám alatti ingatlant jogszerûen vásárolta meg és az évek során lepusztult gyermekintézményt eredeti szépségében kívánja helyreállítani és a környezetét megújítani.
Ennek érdekében azonnal munkához látott, felújítási pályázatot állított össze és ezekre a célokra már 18 millió Ft támogatást elnyert a Regionális Fejlesztési Tanácstól és más európai uniós forrásokat is pályáz a további fejlesztési programok megvalósítása érdekében.
A Társulást létrehozó és fenntartó valamennyi önkormányzat számára hasznosul az ingatlanfejlesztés, de legfõképpen Nagykanizsa város számára fog megújulni a megvalósítani kívánt fejlesztések következtében. A vagyon, amellyel gyarapodott a Társulás, több mint 76 %-ban a városé, és a megkezdett fejlesztés is a város területén valósul meg.
A települések felelõs vezetõi tudatában vannak annak, hogy a térség lakossága, vállalkozói, civil szervezetei egy központosított helyen tudnak fontos információkhoz jutni számos pályázati, támogatási ügyben.

Fontosnak tartjuk megköszönni Marton István polgármester úrnak, hogy a város képviseletében felismerte ennek az ügynek a jelentõségét és döntéseivel állandóan támogatta illetve támogatja a térséggel közös érdek megvalósításának ügyét.

Javasoljuk a Város Közgyûlésének a fentiek figyelembe vételével vonja vissza a fegyelmi eljárásban hozott megrovás fegyelmi büntetést.

Nagykanizsa, 2009. január 26.
A Társulási Tanács képviseletében
Dr. Surdi Krisztina
általános elnökhelyettes


2009-01-28 11:51:34


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül