Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892563    








Honlapkeszites

Tízmillió eurós beruházással bõvíti gyárát Nagykanizsán a Honeywell

Tízmillió eurós beruházással bõvíti nagykanizsai gyártóüzemét az amerikai Honeywell - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón hétfõn Budapesten.

A kormány úgy döntött, hogy a vállalat 10 millió eurós (mintegy 3 milliárd forint), 109 új munkahelyet teremtõ beruházását 761 millió forinttal támogatja - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.
A 12 ezer négyzetméteren mûködõ gyár területe 5 ezer négyzetméterrel nõ, az új egységben elektromechanikai alkatrészeket gyártanak majd - tette hozzá.


 

 

 

 

 

 

 

 

Szijjártó Péter ismertetése szerint a Fortune 100-as listáján is szereplõ vállalatnak világszerte 132 ezer alkalmazottja van, Magyarországon nagyjából 550 embert foglalkoztat Budapesten és Nagykanizsán.
Közlése szerint tárgyalnak arról is, hogy a magyar kis- és középvállalatok számát növeljék a beszállítók között.
Elmondta: a Honeywell gyárbõvítése a magyar-amerikai gazdasági együttmûködés újabb sikere, a vállalattal 2013 márciusa óta tárgyaltak, míg 5 tárgyalási fordulót követõen az idén júliusban aláírták a megállapodást.
Szijjártó Péter kiemelte: a kormány célja az, hogy Magyarország, az export GDP-hez mért arányát tekintve, az elsõ legyen az Európai Unió (EU) tagállamai között. További célok között említette, hogy az ország legyen a külföldi mûködõ tõkebefektetések elsõ számú célpontja Európában, és minél több kutatás-fejlesztési beruházás és innovációs kapacitás jöjjön az országba.
Kifejtette, a magyar külpolitikának újabb eszközöket kell használnia annak érdekében, hogy minél több beruházást tudjon az országba vonzani. Az adatok azt mutatják, hogy a magyar kormány politikája sikeres, míg 2012-ben csökkentek a beruházások, 2013-ban már 7 százalékkal nõttek, jelenleg a negyedéves adatok több mint 20 százalékos növekedést mutatnak - mondta.
Az ország iránti érdeklõdés nem csökken, a befektetési ügynökség jelenleg 20 projektet kezel - közölte. Ehhez gyorsabb, hatékonyabb, rugalmasabb beruházásösztönzõ rendszert kellett kialakítani - tette hozzá.
Arthur Simonetti, a Honeywell európai, közel-keleti és afrikai kormányzati kapcsolatok osztályának alelnöke köszönetet mondott a magyar kormánynak, hogy támogatta a projekt megvalósulását. Nagykanizsa a fejlesztéssel a cég stratégiai központja lesz.

 

 

 

 

 

 

 


Cseresnyés Péter, Nagykanizsa polgármestere arról beszélt, hogy a cég közel 20 éve telepedett a városba, s a munkavállalóinak példamutató körülményeket biztosít. Az önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy a Honeywell a munkahelyeket is teremtõ beruházását Nagykanizsán valósítsa meg - közölte.
Lapunk érdeklõdésére hozzátette, a városvezetésnek nagyon jó kapcsolata van a cég managementjével. Ezt mutatja, hogy 2010-ben a cégvezetés segítséget kért az önkormányzattól, melynek eredménye az lett, hogy a jogszabályi kereteken belül helyi szabályokat változtattak és munkahelyteremtõ támogatást is biztosítottak számukra. A polgármester elmondta, a cég vezetõi a beszélgetések során kiemelték, a város vezetésének hozzáállása, a munkahelyteremtõ politikája is hozzájárult ahhoz, hogy a fejlesztés Kanizsán valósul meg. Fotó: hirado.hu.

MTI - Kanizsa
 



2014-10-06 13:31:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül