Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891896    








Honlapkeszites

Október közepén indul a szociális célú városrehablitáció

Aláírták a Ligetvárosban megvalósuló szociális célú rehabilitációs építési beruházás kivitelezõi szerzõdését. A fejlesztésre a megbízást a Z-Pannon Kft. és a Szabau Invest Kft. nyerte el. A közel 335 millió forint összköltségû beruházást október közepén kezdik el több helyszínen párhuzamosan és a csúszás ellenére idõre, január 30-ra be is fejezik azt.


Cseresnyés Péter polgármester elmondta, egy hosszú eljárás végén vannak, és kis csúszással bár, de az építési területet október 17-én adják át a kivitelezõnek, ekkor indul meg a száz százalékban támogatott projekt kivitelezése. Nem csupán néhány lakás újul meg a ligetvárosban, hanem az uszodát, az óvodát és a köztereket is fejlesztik, mely az ott élõ emberek életét könnyíti meg.
Horváth István, a projekt menedzsere a program keretében megvalósuló feladatokat részletezte. A Csengery utca 117./4-6. szám alatt található 24 szociális bérlakás megjelenésében és energetikailag is megújul, így tovább csökkenhet az itt élõk rezsije is. Megújul a városi uszoda, ahol a déli és az északi ablakszerkezetet, a medence melletti burkolatot és a padlófûtést cserélik ki. A ligetvárosi óvoda épületét szigetelik, kicserélik a nyílászárókat, valamint felújítják a fûtési rendszert. A kerékpárutat meghosszabbítják a Csengery utcában az Erdész utcától a vasúti átjáróig 580 méter hosszban. A területen térfigyelõ kamerákat helyeznek el, valamint közösségi programokat is szerveznek. A komplex beruházás a területen és a városban élõk életkörülményeinek a javulásához járul hozzá.
Dénes Sándor alpolgármester kihangsúlyozta, ez a program is városunk fejlõdését bizonyítja és még élhetõbbé teszi bizonyos városrészek életét. Javítja a városlakók komfortérzetét, melynek folytatása lesz.
– A következõ ciklusban is szeretnénk minden olyan lehetõséget megragadni, amellyel ezt folytatni tudjuk – zárta a tájékoztatót az alpolgármester.

V.M.
 



2014-10-07 08:11:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül