Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948542    








Honlapkeszites

Rendezvényekrõl, eredményekrõl
Az elmúlt hétvégén tartotta éves közgyûlését a kétszáztizennégy fõt számláló Fegyveres Erõk és Testületek, Nyugállományúak Klubja a Honvéd Kaszinó Tükörtermében. Az eseményen részt vett Péter László nyugállományú ezredes, a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöke, Dr. Nagy Gyula nyugállományú ezredes, a HM Budapesti Nyugállományúak Klubjának alelnöke, a HM Idõsügyi Tanácsának alelnöke.

Poprádi Zoltán, a klub elnöke beszámolójában ismertette a 2008-ban elvégzett munkát és a 2009.-évi feladatokat. Az elnökség, híven a közel öt évtizedes hagyományokhoz, odaadóan dolgozik, és hajtja végre a rábízott feladatokat. Éves programjukban kiemelt helyen szerepelt a hagyományõrzés-ápolás, az érdekvédelem, valamint a betervezett rendezvények, kirándulások megszervezése. Terveik közt szerepel egy katonai jellegû múzeum kialakítása a Teleki úton lévõ volt laktanyakápolnában. Mivel az épületet az önkormányzat átadta a Jézus Szíve Plébániának, a tárgyalásoktól függõen, közös üzemeltetést is elképzelhetõnek tartanak.

A klub elnöksége a 2007-ben aláírt együttmûködési megállapodásban rögzítetteknek megfelelõen példaértékûen dolgozott és mûködött együtt a volt Zala megyei, Zalaegerszeg, Keszthely és Lenti helyõrségi klubjaival. Továbbra is napirenden tartják kapcsolatukat a Magyar Honvédség Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítõ Parancsnokságával, valamint a Zalaegerszegi Toborzó és Érdekvédelmi Iroda vezetõjével és személyi állományával. Az elmúlt évben több mint 1,3 millió forintból gazdálkodtak. A benyújtott pályázataikon ugyan kevesebb pénzt kaptak, de ez nem befolyásolta a beütemezett programjaikat. A körzetfelelõsök áldozatos munkájának köszönhetõen méltó módon és megfelelõen foglalkoztak az özvegyen maradt és betegséggel küzdõ klubtársaikkal. Munkájuk elismerését mutatja, hogy a Honvédelmi Miniszter a „Honvédelemért” kitüntetést adományozta Büki Pálnénak és Halmos Ildikónak. Pénzjutalomban részesült Magyar Mihály, és javasolták, hogy a Kiegészítõ Parancsnokság útján pénzjutalomban részesüljön özv. Pongrácz Józsefné katona-özvegy. Taglétszámuk kétszáztizennégy fõ volt az elmúlt évben, melybõl száznyolc a hölgytagok száma. A nemek aránya tehát közel ötven százalékos. Legfiatalabb társuk 41 éves, a legidõsebb klubtag, Sümegi Gyuláné pedig 88 éves. A klub tagságának átlagéletkora közel hetven év. A tagsági díj havi száz forintos összegén nem változtatnak, azonban tervezik a 80 év felettiek tagdíjának a csökkentését.
B.E.

2009-02-02 10:02:03


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül