Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949063    








Honlapkeszites

Obeliszken szeretnék látni a turult

Nem szerepel a város köztéri szobrairól készült kataszterben a bajcsai világháborús emlékmû, aminek a felújítása is egyre sürgetõbb – hangzott el a minap a településrész részönkormányzatának ülésén.


Elsõként Vukics József részönkormányzati képviselõ jelezte, a lakók hívták fel a figyelmét arra, hogy lassan már egy hónapja nem elérhetõ az internet a közösségi hozzáférési pontokon, állítólag a szolgáltatást díj nemfizetés miatt kapcsolta ki a szolgáltató. Farkas Tibor, az eMagyarország Pontot mûködtetõ Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház igazgatója reagálásban elmondta, a havidíjakat rendszeresen befizették, s amikor jelezte a szolgáltató felé a hibát, a sokadik telefonhívás után derült ki, hogy a cég kimutatása pontatlan. Az igazgató reményei szerint rövid idõn belül ismét mûködni fog a szolgáltatás.
Vukics József szintén lakossági megkeresésre jelezte azt is, hogy a hivatal illetékes osztályával felül kellene vizsgáltatni a garázsadóval kapcsolatos fizetési fegyelmet, ugyanis a bajcsai városrész több lakója nem fizet adót az ingatlanja után, amit a jogkövetõ magatartást tanúsító többség sérelmez. Polai József, a BTÖ elnöke, önkormányzati képviselõ jelezte, közgyûlés elé viszi az ügyet.

A részönkormányzati ülésen azt is megvitatták a képviselõk, hogy várhatóan milyen hatást gyakorol a közmûvelõdési intézmények összevonása a bajcsai kultúrházra. Az elõterjesztés szerint „Kanizsai Kulturális Centrum” néven egy kiemelten közhasznú non-profit gazdasági társaság jönne létre. Az új szervezeti forma áttekinthetõbb gazdálkodással, jelentõs illeték-, és adókedvezményekkel járna.

Az ülésen szó esett a város köztéri szoborkataszterérõl is. A bajcsai településrészi önkormányzat tagjai örömmel nyugtázták, hogy az anyagban szerepel a templomuk falán látható emléktábla, ám a településrész központjában álló világháborús emlékmû nem. Ezért Polai József önkormányzati képviselõ javasolta, hogy vegyék azt is nyilvántartásba.

A képviselõknek egyébként komoly terveik is vannak a faluközponttal kapcsolatban: ismét az obeliszken szeretnék látni az évekkel korábban eltûnt turult, valamint az emlékmû környezetét is felújítanák.

H.A.



2007-09-28 10:11:29


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül