Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949450    








Honlapkeszites

Térfigyelõ kamerák és új autóbusz
A közbiztonság javítása érdekében térfigyelõ kamerarendszert helyezett üzembe a Zala Volán Közlekedési Zártkörûen Mûködõ Részvénytársaság az autóbusz-pályaudvaron. Ez alkalommal mutatták be azt az augusztustól forgalomban lévõ Mercedes Conecto alacsonypadlós helyi járati autóbuszt is, melyet a város önkormányzatának támogatásával szerzett be a társaság öt éves finanszírozásban.

Zalatnai László vezérigazgató többek között elmondta: 2012-ig él az a nyolc éves közszolgáltatási szerzõdés, amit mint megrendelõ, a város kötött a Zala Volánnal, mint szolgáltatóval. A jármû annak a négy éves közbeszerzésnek a része, melynek során évente két darab új autóbusz érkezik városunkba. A száznégy férõhelyes jármû 16A és 4A jelzéssel Kiskanizsa és az autóbusz-állomás között közlekedik, és illetve C7-es jelzéssel munkásszállító járatként Kiskanizsa és a Naprafogó tér között.

Az autóbusz pályaudvarokon nagy a közforgalom, bizonyos alkalommal elõfordulhatnak nem kívánatos események – folytatta a vezérigazgató. Ennek a megelõzésére négy kamerát szereltek fel, ami átfogja az indulóállásokat és a várótermet. A kamerák által rögzített képek a forgalmi irodában elhelyezett monitoron figyelemmel kísérhetõk. Ezen kívül az üzemanyagtöltõ kutaknál is elhelyezetek három kamerát az események rögzítésére. Szintén az utasok érdekében, két menetrendi információkat tartalmazó utastájékoztató táblát szereltek fel a körjáratok fõ megállójában.
Marton István polgármester hozzátette, a négy éves önkormányzati ciklusuk rendben van, a négy év alatt évente két új autóbusz került, illetve kerül forgalomba. Az önkormányzat együttmûködése zavartalan a Volánnal, ez persze nem jelenti azt, hogy minden utas elégedett a menetrenddel. A Volán például rugalmasan kezelte a kiskanizsaiak körjárat iránti igényét, ami azonban nem állta ki az idõ próbáját. A kölcsönös elõnyök tiszteletben tartásával a kapcsolatuk nagyon jó, amit a késõbbiekben is folytatni kell, függetlenül attól, kik lesznek a város vezetõi.

B.E.

2009-02-03 10:50:14


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül