Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948595    








Honlapkeszites

Fellebbezés után szavazategyenlõség alakult ki Zalamerenyén

Szavazategyenlõség alakult ki Zalamerenyén a két polgármesterjelölt között, miután a helyi választási bizottság döntését fellebbezés után a területi választási bizottság megváltoztatta, így valószínûleg új szavazást kell kiírni a településen - tájékoztatta a döntésrõl a területi választási iroda vezetõje szerdán az MTI-t.


Mester László elmondta: tucatnyi településrõl csaknem húsz beadványt tárgyalt meg a területi választási bizottság, de ezek túlnyomó többségét érdemi vizsgálat nélkül el kellett utasítani. A fellebbezések legnagyobb részében a polgármester- vagy a képviselõ-választás eredményét támadták meg.
Zalamerenye esetében a polgármester-választás eredményének megállapítása ellen érkezett fellebbezés, mert egyetlen szavazatnyi különbség alakult ki a vasárnapi voksolás végeredményeként. A területi választási bizottság megváltoztatta az elsõ fokon hozott döntést, s ezzel szavazategyenlõség alakult ki.
A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint a zalamerenyei névjegyzékben szereplõ 178 választópolgár közül 134 adta le a voksát vasárnap, az urnákban egy olyan szavazólap volt, amelyet érvénytelennek minõsített a helyi választási bizottság. Az elsõ eredménymegállapítás szerint a független Papp Sándor 67, a Fidesz-KDNP színeiben induló - eddig a települést függetlenként irányító - Ódor László Lajos 66 voksot szerzett polgármesterjelöltként.
Mester László elmondta: az érintetteknek három nap áll a rendelkezésükre, hogy a döntést megtámadják a Pécsi Ítélõtáblánál. Ha nem nyújt be senki jogorvoslati kérelmet, a szavazategyenlõséget kimondó eredmény jogerõssé válik, és 120 napon belül új polgármester-választást kell kiírni Zalamerenyén.

MTI-Kanizsa



2014-10-16 08:49:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül