Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893791    








Honlapkeszites

KITI nyílt Kanizsán
Hét évig tartó program részese lett Nagykanizsa a „Jövõ a határtérségben – Zukunft im Grenzraum” projekt által, amely a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és az Osztrák Szakszervezeti Szövetség (ÖGB) határon átnyúló együttmûködését jelenti.

A munkavállalók (magyar – hazánkban vagy Ausztriában dolgozó, Magyarországon dolgozó osztrák) térítésmentesen vehetik igénybe a Kistérségi Információs és Tanácsadó Iroda (KITI) szolgáltatásait, melyek meglehetõsen sokrétûek, s segítik eligazodni a munkavállalókat a munka- és a szociális lehetõségek világában.

A projekt tevékenységei közé tartozik a jogi tanácsadás; a www.igr.hu weboldal mûködtetése, ahol folyamatosan friss információkat olvashatók, letölthetõk egyes munkajogi iratminták, valamint különbözõ formanyomtatványok (családi pótlékkal, GYES-sel, GYED-del, nyugdíj- és betegbiztosítással kapcsolatos adatlapok stb.). A projektben részt vevõk információs napokat rendeznek, ahová magyar munkavállalókat várnak, ugyanis kiemelt téma lesz a magyar intézményrendszerek és szolgáltatásaik bemutatása. Részt vesznek az oktatásban, szakképzésben is, folyamatosan szerveznek képzéseket, továbbképzéseket magyar munkavállalók, valamint szakszervezeti és üzemi tanácsi tisztségviselõk számára: német alapfokú, középfokú nyelvtanfolyamokat, szakmai képzéseket, ECDL számítástechnikai tanfolyamokat, illetve felsõfokú szakképzést is indítanak érdekvédelmi, érdekképviseleti tisztségviselõk, érettségizett, vagy diplomás pályakezdõ munkanélküliek számára („Személyügyi gazdálkodó és fejlesztõ”). Évente egyszer kétnyelvû információs kiadványt jelentetnek meg, amelyben bemutatják az elért eredményeket, valamint a jogszabályi változásokról adnak információt.
Horváth Csaba projektvezetõ a nagykanizsai iroda megnyitóján – mely a Zalaerdõ Zrt. Földszintjén található – elmondta, a szervezetet vidék-centrikusság jellemzi, hiszen a mai Budapest-központúság mellett fontos, hogy azokkal is foglalkozzanak, akik nem a fõvárosban élnek. Bemutatta a nagykanizsai KITI vezetõjét, Gelencsér Zsuzsannát, akihez bátran fordulhatnak a munkavállalók minden nap reggel fél 8-tól délután fél 4-ig. A jogsegélyszolgálat minden páratlan hétfõn lesz elérhetõ az irodában. Az Osztrák Szakszervezeti Szövetség képviselõje, Gerhard Mihalic is köszöntötte a megnyitón megjelenteket, s elmondta, reméli, hasznos és eredményes lesz az együttmûködés. A nemzeti színû szalagot Marton István polgármesterrel közösen az osztrák Gerhard Mihalic és Horváth Csaba vágták el.
S.E.


2009-02-04 10:47:44


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül