Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894269    








Honlapkeszites

Módosított menetrend, vonatpótló buszok

A vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt néhány vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, egyes szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes vasútvonalon, Siófok és Balatonszemes között december 13-ig pályafelújítási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Siófok–Balatonszemes között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.


A mostani felújítási fázisban – a december 13-ai menetrendváltozásig – a 30-as számú Budapest–Székesfehérvár–Siófok–Nagykanizsa–Gyékényes vasútvonalon módosított menetrend lépett életbe. Siófok és Balatonszemes, illetve Balatonszemes és Siófok között valamennyi személyszállító vonat helyett vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A menetidõ megnövekszik az átszállási idõkkel és az autóbuszok hosszabb menetidejével. A vasútvonalon közlekedõ ütemes gyorsvonatok Budapest-Déli pályaudvarról 25 perccel korábban indulnak, illetve visszaútban Budapestre 25 perccel késõbb érkeznek meg.. Nagykanizsától Balatonszemesig illetve Balatonszemestõl Nagykanizsáig a vonatok menetrendje megközelítõleg megegyezik a korábban megszokott alapmenetrenddel. A többi vonat menetrendje is változik kisebb-nagyobb mértékben az egyvágányú pálya adottságaiból fakadóan. A Nagykanizsa és Gyékényes közötti változásra is érdemes figyelni. A 30-as számú vonal vágányzári munkái miatt az észak-balatoni és más, csatlakozó vonalak menetrendjében is vannak változások!

Az ideiglenes menetrendi változásokról a MÁVDIREKT 06 40 49-49-49-es telefonszámán adnak tájékoztatást. A részletes menetrendet az állomási hirdetmények is tartalmazzák, amelyek megtekinthetõk a MÁV-START internetes honlapján a Vágányzári hírekben, a http://www.mav-start.hu/vaganyzar/vaganyzar.php oldalon.

MÁV-Kanizsa



2014-10-16 09:11:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül