Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892595    








Honlapkeszites

„Hiszem, ha látom!” - Horvátországot

A kis-és középvállalkozók határon túli üzleti érvényesülését szorgalmazta a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara által csütörtökön szervezett konferencia.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi Iparkamara támogatásával megvalósult rendezvényen elsõsorban olyan nagykanizsai és térségben mûködõ vállalkozások vettek részt, amelyek már meglévõ, horvát üzleti kapcsolattal rendelkeznek, vagy pedig a közeljövõben ez irányú törekvéseik vannak.
A konferencián elsõként Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ mondott köszöntõt.


Szavaival üdvözölte azokat a törekvéseket – a kamara által szervezett programokra vonatkozóan – amik a horvát piacra történõ kilépésekre ösztönöznek.
- A rendezvény remek lehetõség az üzletemberek közti eszmecserére, ráadásul mindezért nem a fõvárosba kell utazni, hanem mindez helyben van – fogalmazott. Utalva még a határon átnyúló együttmûködés megszilárdításának fontosságára is, ami – mint hangsúlyozta – újabb eredményeket hozhat.
Dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke megnyitó beszédében pedig annak adott hangot, hogy a jövõben további, hasonló rendezvényeket szerveznek majd.
- Mivel minden tájékoztatást meg kell adni a kis-és középvállalkozásoknak ahhoz, hogy merjenek Horvátországban érvényesülni.
Ezt támasztották alá azok a helyi, üzleti szereplõk is, akik Lehota János kabinetvezetõ-moderátor közremûködésével – a horvát piacon való tapasztalataikról számoltak be.
A külpiacra történõ eredményes lépésrõl pedig Radicsi Milán attasé, külgazdasági szakdiplomata, Magyarország Horvátországi Nagykövetségérõl adott tájékoztatást.
A konferencia részét képezte meg kerekasztal jellegû megbeszélés is, amire horvát üzleti kapcsolatrendszerrel és nyelvtudással rendelkezõ szakembereket invitált a kamara.

Sz.Zs.
 



2014-10-16 11:53:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül