Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893036    








Honlapkeszites

25 fejlesztési ötlet Zala megyébõl

Zala megye 25 fejlesztési ötletét építették be az országos innovációs javaslati rendszerbe. Ezek többsége a gépiparra, a mechatronikára, a mezõgazdaságra és a turisztikára helyezi a hangsúlyt. Zala megye vállalkozói azt remélik, hogy a következõ hat évben olyan pályázati lehetõségeik lesznek, amelyek megfelelnek a helyi igényeknek is.


Szeptemberben 100-an, most 50-en vettek részt az innovációs konzultáción. A programot elsõsorban a vállalkozásoknak, a közigazgatás szereplõinek, valamint a civil szervezetek és a felsõoktatás képviselõinek szervezte a Zala Megyei Kormányhivatal. A rendezvényen a Nemzeti Innovációs Központ szakemberei várták a javaslatokat.


Zala megye erõsségei közé tartozik a gépipar és mechatronika, a fa-, a bútor- és környezetipar, a mezõgazdaság valamint a logisztika és a víztechnológia. A konzultáció résztvevõi nem egyetlen projektben gondolkodtak. Olyan ötleteket fogalmaztak meg, amelyek több ágazat érdekét is szolgálják.

A Nemzeti Innovációs Hivatal Zala megye valamennyi javaslatát elfogadta, így az ágazatok képviselõi most azt remélik, hogy ez a jövõben, pályázati formában is megjelenik. A kormány mintegy 700 milliárd forintot fordít innovációra a következõ 7 évben.

 

Bõvebben itt.

kormanyhivatal.hu - Kanizsa



2014-10-17 09:03:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül