Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892114    








Honlapkeszites

Állampapír értékesítési pont nyílt Nagykanizsán

A Magyar Államkincstár huszonnégy új állampapír forgalmazási ponttal bõvíti hálózatát, hogy az ügyfelek részére egyre több helyen legyen elérhetõ. Városunkban tizedikként nyílt meg az iroda a Csengery út 2. szám alatt. Itt többek között Start-értékpapírszámlát is lehet majd nyitni, amelyre Babakötvényt vásárolva alapozhatják meg a szülõk gyermekeik jövõjét.

A Magyar Államkincstár városunkban nyíló kincstári állampapír értékesítési pontjának avatóján dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke elmondta, tavaly tíz értékesítési pontot nyitottak és ennek a folytatásaként az országban még huszonnégy helyen szeretnének még közelebb kerülni az ügyfelekhez. Ezt követõen az állampapír elõnyeit részletezte. Kiemelte, a lakossági ügyfeleknek azért érdemes Magyar Állampapírt vásárolni, mert a biztonsága semmivel nem vetekedhet, hiszen száz százalékban mind a tõke, mind a hozamok után garanciát vállalnak a kifizetésre.


Céljuk az, hogy a külföldiek tulajdonában lévõ papírok százalékos aránya csökkenjen. Napjainkban már több mint 50 százalékban hazai intézményi és lakossági befektetõk kezében vannak az állampapírok.
– Ez azt bizonyítja, hogy a lakosság bízik a magyar államban, és az általa nyújtott szolgáltatásokban – emelte ki az elnök, majd hozzátette a termékkör széles, ez is elõsegíti, hogy az emberek abban gondolkodnak, hogy állampapírt vásárolnak.
– Nagykanizsa egy olyan hely, ahol 110 – 120 ezer embert érhet el a központ. Városunk speciális helyzetben van, hiszen tõlünk hét kilométerre már egy másik megye kezdõdik, mely megye közeli városai itt érnek el bizonyos szolgáltatásokat.– vette át a szót Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ.
Dénes Sándor polgármester azt hangsúlyozta, hogy az állampapír értékesítési pont megnyitása egy lehetõség, mellyel egy megyei jogú városnak élnie kell.
Szabóné Mileji Ágota, a Zala Megyei Igazgatóság megyei igazgatója kiemelte, megyénkben is dinamikus nõt az állampapírok forgalmazása. A tavalyi évhez képest 12,5 milliárdról 15 milliárd forintra emelkedett az állomány. A lakossági ügyfelek száma idén több mint ezer fõvel emelkedett, így Zala megyében lassan elérik a 3500-as ügyfélszámot.


A nagykanizsai állampapír értékesítési pont a Csengery u 2. szám alatt található. Hétfõn és csütörtökön 8-16 óráig, míg szerdán 8-18 óráig várják az ügyfeleket az iroda munkatársai. A következõ pontot Keszthelyen nyitják.

V.M.
 



2014-10-30 11:41:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül