Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893530    








Honlapkeszites

A leginkább érintettek: a nyugdíjasok és a fiatalok
Négyalkalmas elõadássorozatot rendez februárban és márciusban az Érdekvédelmi Szövetség Zala Megyei Fogyasztóvédelmi Szervezete és a Társadalmi Egyesülések Szövetsége (TESZ) közösen a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezetének irodájában, a Petõfi Sándor utca 5. szám alatt.

Az elsõ elõadáson Erdei Lehel, a Fogyasztóvédelmi Felügyelõség elnöke a fogyasztóvédelmi, illetve a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényrõl beszélt a megjelenteknek.Az elõadássorozat célja, hogy a résztvevõk a végére tudatos fogyasztóvá váljanak, akik kritikus szemmel tekintenek a kereskedõkre és szolgáltatókra, ezáltal visszaszorítják azok apróbb félrevezetéseit. Így a környezetükben élõknek is tudnak segíteni, hasznos információkkal szolgálni.

Erdei Lehel elmondta, hogy a legveszélyeztetettebbek a nyugdíjasok és a tizenévesek, ennek a két korosztálynak van leginkább szüksége védelemre. Jóhiszemûségükre építve könnyû becsapni õket. A fiatalkorúakkal kapcsolatban az is fontos, hogy ne adjanak el nekik dohányterméket, alkoholt és szexuális terméket – ezt kimondja a fogyasztóvédelmi törvény is.
A következõ elõadásokat február 24-én dr. Jagasics József, a Zala Megyei Békéltetõ Testület elnöke, március 10-én Horváth Miklós, a TESZ ügyvezetõ elnöke és március 24-én Bíró László, a TESZ-Generációk Nyugdíjasok Zala Megyei Képviseletének elnöke fogják tartani.
További információkat a www.tesz-rszfk.hu weboldalon is olvashatnak.

S.E.

2009-02-10 12:05:06


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül