Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892480    








Honlapkeszites

Hasznosítsuk együtt a zöldhulladékot: Komposztálás Pákán

Páka községben komposztálást népszerûsítõ mintaprojekt valósult meg az Önkormányzat szervezésében.


A projekt során 280 db 1 m3-es felületkezelt tölgyfa komposztáló láda került ingyenesen kiosztásra a település lakosai részére.
Páka Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Program keretében (KEOP) meghirdetetett „Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetõségeket népszerûsítõ, terjedésüket elõsegítõ mintaprojektek – A komponens” elnevezésû pályázati felhívásra. Az önkormányzat „ Hasznosítsuk együtt a zöldhulladékot! Komposztálás Pákán” címû KEOP-6.2.0/A/11-2011-0224 szá¬mú pályázaton 10 106 359 Ft Európai Uniós vissza nem térítendõ támogatást nyert, melyhez az 5 % önerõt saját maga biztosította, így a projekt bruttó össz¬költ¬sé¬ge 10 638 273 Ft lett.

A projekt során az akcióhoz csatlakozó önkéntes pákai lakosok, a házuk körül ke¬let¬ke¬zõ, biológiailag lebomló hulladékot helyezhetik el a pályázat keretében ki¬osz¬tás¬ra került komposztáló¬edé¬nyekbe, és készíthetnek belõle házi komposztot. A kom¬posztálási folyamatot, az eszközök használatát ingyenes csoport¬fog¬lal¬ko¬zá¬sok keretében tanulhatták meg a résztvevõk. A csoportfoglalkozásokhoz kapcsolódóan, a komposztálási ismereteket összefoglaló kiadványok kerültek átadásra a résztvevõk számára.
Páka Község Önkormányzata elkötelezett híve a környezetvédelem¬nek, ki¬e¬melt szempont a településen, a lakosság kör¬nye¬zet¬tudatos szem¬léletformálása.
Jelen projekttel egyrészrõl széles célközönség számára történt meg a kom¬posz¬tá¬ló ládák ingyenes kihelyezése, másrészrõl a házi komposztálás népszerûsítése egy¬ben szemléletformálást is végrehajt, biztosítva ezzel a projekt fenntarthatóságát.

 

Kanizsa



2014-11-04 17:18:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül