Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891956    








Honlapkeszites

Sikeres volt az Õsszel is Balaton! kampány

Sikeres volt az Õsszel is Balaton! kampány, amelynek csaknem két hete alatt az õsszel szokásosnál sok ezerrel többen utaztak az üdülõrégióba az idén - értékelte az akciót Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke az MTI-nek.


Az idén elõször megszervezett, október 22-tõl november 2-ig tartó akcióhoz 170 balatoni szállásadó, valamint 93 étterem és borospince csatlakozott. Fekete Tamás szerint százezrekre tehetõ azok száma, akik szívesen jönnének a Balatonra hidegebb évszakokban is, ha találnának jó programokat.
A kampányt szervezõ és csaknem teljesen önerõbõl megvalósító Balatoni Regionális TDM Szövetség nem csak a helyi vállalkozókat mozgósította sikerrel. Támogatta a kezdeményezést különféle módon a Balatoni Hajózási Zrt., a MÁV, a Balaton Fejlesztési Tanács, továbbá számos cég, szervezet.
Népszerûnek bizonyultak egyebek közt a bortúrák, a balatonszárszói Csokifesztivál, a balatonfenyvesi kenutúrák, és az éttermek Balaton menüje.
A kampány keretében a welovebalaton.hu hírportálon szervezett szavazáson megválasztották a Balaton legjobb õsszel és télen is nyitva tartó éttermeit, borászatait és szállodáit. (A legjobb éttermek sorrendben: a balatonszemesi Kistücsök, a vonyarcvashegyi Bock Bisztró Balaton és a balatonalmádi Kerekes pince. A legjobb hotelek: a siófoki Hotel Azúr, a vonyarcvashegyi Zenit Hotel Balaton és a badacsonyi Hotel Bonvino. A legtöbb szavazatot kapó borászatok: a kötcsei Gutman Borpince, a badacsonytördemici SKIZO Borház, és a badacsonyi Laposa Birtok.)
Fekete Tamás emlékeztetett arra, hogy a tavasszal már szerveztek egy hasonló kampányt és eseménysorozatot a balatoni szezon bõvítése érdekében, Nyitott Balaton címmel. Ez annyira sikeresnek bizonyult, hogy már meghirdették a következõt a 2015. május 1. és 11. közötti idõszakra.
 

MTI - Kanizsa



2014-11-09 10:30:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül