Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893145    








Honlapkeszites

Nagykanizsa új partnere, Ptuj

Egy uniós projekt kapcsán gazdasági és várospolitikai síkon is jelentõs együttmûködés jöhet létre Nagykanizsa és a szlovéniai Ptuj között.

Szlovéniai delegáció járt a múlt héten Nagykanizsán, Marton István polgármester Ptuj város elsõ emberével, Stefan Celannal tárgyalt, aki ezt követõen a helyi gazdaság szereplõivel folytatott zártkörû megbeszélést.


Marton István polgármester elöljáróban elmondta, hogy az amúgy is jó szlovén-magyar kapcsolatok gazdasági területének erõsítését szorgalmazza az ottani magyar nagykövet, Czukor József, aki még a tavasz folyamán egy munkavacsorán igyekezett hozzásegíteni a határ innensõ és túlsó oldalán lévõ települések vezetõit a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséhez, szélesítéséhez. Ennek az eredménye a mostani látogatás, amely alkalmával Stefan Celan nem üres kézzel, hanem konkrét ajánlattal jött Nagykanizsára. Marton István kifejezte azon reményét, ha a valamikor egy megyébe tartozó települések vezetõi és a két megye elöljárói segítik a gazdasági folyamatok élénkítését, akkor nagyot léphet elõre mindkét fél.

– Ha számszerûen is meg kellene fogalmazni, akkor nem lennék meglepve, ha három éven belül megkétszerezõdne a két város üzletemberei közötti kapcsolatok, gazdasági együttmûködések száma – mondta Marton István.

Stefan Celan hangsúlyozta, ahol megvan az egyetértés, a barátság, ott megvan arra is az esély, hogy a két város vezetésének segítségével bõvüljön a vállalkozók közötti kapcsolat.

A ptuji polgármester újságírói kérdésre elmondta, az általa irányított önkormányzat a jövõ évben egy Interreg-projektet kíván megvalósítani, s felkínálja a lehetõséget Nagykanizsának, illetve a város vezetésének, hogy együttmûködõ partnerként vegyen részt a programban. Az ajánlatot Marton István polgármester örömmel elfogadta.

Horváth Attila

2007-09-28 10:27:13


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül