Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894551    








Honlapkeszites

Tájékoztató a Ligetváros szociális célú rehabilitációjáról (NYDOP-3.1.1/B2-13-K2-2013-0002)

A vállalkozói szerzõdés 2014. október 6. napon történõ aláírását, majd a 2014. október 17. napon megtartott munkaterület átadást követõen a kivitelezési feladatok megkezdõdtek. A várható befejezési határidõ 2015. I. negyedéve.

A kivitelezõ az önkormányzat kérésének megfelelõen mindent megtesz annak érdekében, hogy az Városi Uszoda, valamint a Ligetvárosi Óvoda tekintetében a munkálatok mielõbb befejezõdjenek, és a lakosság, valamint a sportolók számára az építmények határidõn belül átadásra kerülhessen.


A projekt része a Nagykanizsai Városi Uszoda felújítása, energetikai korszerûsítése, hogy még sikeresebben láthassa el közcélú sporttevékenységét. A munkaterület átadás óta a medencetér melletti padlóburkolat bontása megtörtént a burkolat és padlófûtés cseréje érdekében. Jelenleg az uszoda délnyugati sarkában elhelyezésre kerülõ személyzeti öltözõ, valamint az elõírásoknak megfelelõ vegyszer- és géptároló kiépítése zajlik. A déli és északi ablakszerkezet is kicserélésre kerül, melynek elsõ lépéseként a déli oldalon az állványzatot elkészítették. A teljes akadálymentesítés keretében a medencéknél betegemelõt, az épület elõtt rámpát és az épületben mozgáskorlátozott wc-t alakítanak majd ki. A projekt keretében megvalósul a mennyezeti fa szerkezet állagmegóvása is.
A cél az akcióterületen található közösségi szolgáltatás minõségi javítása, energia megtakarítással is járó beruházáson keresztül.

Az önkormányzat a Csengery u. 117./4-6 lakóépület felújítása mellett döntött, amely keretében 24 szociális bérlakás újul meg, kialakítva ezzel egy korszerû lakókörnyezetet. A beruházás során az épületen, illetve a lakásokban megvalósul a külsõ hõszigetelés, nyílászáró csere, villamos hálózat felújítása, belsõ burkolatok cseréje, gázvezeték hálózat szabványosítása, egyes lakásokban a komfortfokozat növelés érdekében fürdõszoba kialakítása.
A lakóépületek, illetve az abban található 24db szociális bérlakás nem csak külsõ megjelenésében, de energetikailag is megújul tehát, így az állami szerepvállaláson túl tovább csökkenhet az itt élõk rezsije.

A projekt közszféra funkciójához kapcsolódóan megvalósul a Ligetvárosi óvoda felújítása, amely közvetlenül gyakorol pozitív hatást az akcióterület óvodás korú lakosságára. Itt az épület szigetelésére, a kültéri nyílászárók cseréjére, villamos hálózat felújítására, fûtési rendszer felújítására kerül sor.

A beruházás közterületi fejlesztése keretében megtörténik az Erdész utcai járda és közvilágítás meghosszabbítása 127 méteres szakaszon. Az utcában található felnõtt képzõ szervezet tevékenységei keresztül hozzájárul az akcióterületen, illetve a szegregátumban élõk felzárkóztatásához, ezért a fejlesztéssel megvalósuló biztonságos megközelítése kiemelkedõ fontosságú.

A peremkerületen élõk (Csengery 117.) a város déli oldaláról az északi oldalon található üzemekbe történõ eljutásának megkönnyítése, biztonságos megközelítése érdekében a Csengery utcában az Erdész utcától a vasúti átjáróig 580 méter hosszban kerékpárút kialakítására kerül sor a belvárossal való közlekedési kapcsolat megteremtése érdekében. A kerékpárút a városközpont déli megközelíthetõségét segíti elõ, különös tekintettel az akcióterület teljes lakosságára.

Az élet és vagyonbiztonság érdekében a fejlesztéssel érintett területen 5 helyszínen 10db térfigyelõ kamera kerül elhelyezésre.


 



2014-11-12 12:55:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül