Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948493    








Honlapkeszites

Polgármesteri Klub: politikáról, gazdaságról, az ország és a város dolgairól

Számos, mindennapjainkat érintõ kérdésre kaphattak választ az önkormányzat szervezésében megvalósult Polgármesteri Klub elsõ rendezvényén az érdeklõdõk.

A kötetlen beszélgetés helyszínén, a Corner Irish Pub klubbá átalakult helyiségében Lehota János kabinetvezetõ köszöntötte a megjelenteket, közöttük az est meghívott vendégét, a Budapestrõl érkezett Mráz Ágoston politológust, a Nézõpont Intézet igazgatóját, Dénes Sándor polgármestert és Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõt.


Nemcsak jó, hanem kellemetlen kérdést is fel lehet tenni – biztatta a jelenlévõket a politológus, aki õszinte kritikát is mondott az országos gazdasági mutatókkal kapcsolatban.
Dénes Sándor kérdései érintették az ország gazdaságát, teljesítõképességét, a munkahelyteremtést, a foglalkoztatást, a közmunkát, a szakképzett munkaerõ számát, az internetadó körüli félreértéseket, a kormány devizahitelekkel kapcsolatos intézkedéseit. A politológus szerint, ha sikerül elérni a devizahitelek forintosítását, a béklyó megszûnik, a középosztály fellélegezhet, megerõsödhet, és újra elkezdhet fogyasztani, amivel hozzájárulhat a gazdaság növekedéséhez. – De nemcsak ebben, hanem valamennyi felvetett kérdésre adott válaszban egyetértett a polgármesterrel, aki az ország dolgaival párhuzamosan górcsõ alá vette azt is, hol tart ma és mit tervez városunk ezen a téren.
Többek között elhangzott, hogy az oktatásban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) siker-e vagy kudarc, mivel lehetne a pedagógusok megbecsülését, motiváltságát visszaállítani, mit tenne azért a polgármester, hogy a fiatalok külföldrõl hazajöjjenek Kanizsára, lehet-e bármely településen kormánytámogatás nélkül is ipart telepíteni. Szó esett továbbá az elõfinanszírozásról, a bankok iránti elvárásról, valamint egy Kiskanizsát érintõ kérdésrõl, hogy tervez-e a városvezetés az Alsómajor iparterületén fejlesztést, mert megjelentek a vállalkozók, szám szerint hét vállalkozás mûködik ott városi víz, gáz és szennyvízcsatorna nélkül. – Valóban megjelentek a vállalkozók, és ennek természetesen örülünk is. Közel van a városi vízvezeték, sõt a szennyvízcsatorna is, ugyan tervekrõl nem tudok, de utánanézünk – ígérte Dénes Sándor. A jelenlévõk kérdései sorában utolsóként felolvasott még egy jó ötletet a polgármester. A javaslattevõ szerint a polgármesteri hivatal alakítson ki a honlapján is egy olyan felületet, ahol tájékozódni lehet az alkalmi munkalehetõségekrõl, a cégek munkaerõ igényérõl.
A másfél órás kötetlen beszélgetés hasznosnak bizonyult, a polgármesterek következõ „klubfoglalkozására” is várják az érdeklõdõket a szervezõk.

B.E.



2014-11-14 11:40:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül