Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892806    








Honlapkeszites

Fókuszban a kis- és középvállalkozások finanszírozása

A KA-VOSZ Zrt., a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének hétfõn városunkban tartott rendezvényén a kkv szektor számára elérhetõ kedvezõ hitellehetõségekrõl és az elkövetkezendõ években várható EU-s pályázati forrásokról kaphattak tájékoztatást a megjelentek.


Elsõként Dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke üdvözölte a konferencia résztvevõit. Szavaiban hangsúlyozva, hogy az unióból érkezõ támogatások nagy része, több mint 60 %-a a gazdaságba áramlik majd az elkövetkezendõ idõszakban, minderre pedig „a vállalkozások már régóta várnak.”
Dénes Sándor köszöntõjében arra utalt, hogy a magyar gazdaság jövõje – elsõsorban – a kis és középvállakozásokon múlik.
- A GDP mintegy 55 %-át a kkv-k teremtik elõ. Ezek a vállalkozások munkahelyteremtése pedig nagyon fontos az egész országban, így Nagykanizsán is. Éppen ezért segítenünk kell õket, akár ilyen fórum révén. Érezniük kell a kkv-knak , hogy a kormányzat , a megye és az önkormányzat is támogatja õket – fogalmazott városunk polgármestere.


Dr. Farkas Imre, VOSZ társelnöke összegzõjében a szakmai rendezvény fontosságáról szólt.
Polgár András, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetõ stratégiai tervezõje pedig azokról az uniós forrásokról szólt, amik a gazdaság fejlesztését célozzák meg. Ugyanis ezekkel - mint Polgár András ki is emelte- a gazdaság vérkeringésének élénkítése és a foglalkoztatás növelése a kormány hosszútávú célja.
Szép Zoltán, a KA-VOSZ fejlesztési igazgatója a Széchenyi Kártya Programról közölt információkat.
Elmondta, a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások finanszírozási lehetõségeinek javítására létrehozott program keretein belül hat különbözõ hiteltermék közül választhatják ki a vállalkozások a finanszírozási igényüknek megfelelõ konstrukciót. Sok más mellett arról is beszélt Szép Zoltán, hogy a kártya által kínálat hitelek iránt nem csökken az érdeklõdés, a kihelyezett hitelek összege meghaladja – ma már – a 1365 milliárd forintot, illetve, hogy a kormány 5 százalékpont kamattámogatást biztosít bizonyos típusú, Széchenyi- kártyához kötõdõ hitelekhez.
-Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elõadásában érintette, hogy 2010-ben szemlélet- és irányváltás következett be az országban. Kelet felé kezdett nyitni a kormányzat, új piacok felkutatása miatt.
- Továbbá párbeszéd kezdõdött a kormány és az MNB közt, illetve strukturális reformok is elindultak – fogalmazott Dr. Parragh László. Hozzátéve: mindez a gazdaság igényeit szolgálja.

Kanizsa



2014-11-17 13:44:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül