Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892198    








Honlapkeszites

Növekvõ árbevételre és nyereségre számít a ZÁÉV Zrt. az idén

A zalaegerszegi székhelyû ZÁÉV Zrt. építõipari társaság az idén mintegy nettó 13 milliárd forintos, a tavalyit 10 százalékkal meghaladó árbevételre és közel 300 millió forint adózás elõtti eredményre számít.
 


A cég 2013-ban 11,4 milliárd forint nettó árbevételt és 63 millió forint adózás elõtti eredményt ért el.
Peresztegi Imre, a fennállásának 65. évfordulóját ünneplõ vállalkozás vezérigazgatója az évforduló és a hozzá kapcsolódó ZÁÉV 65 címû könyv bemutatása alkalmából az MTI-nek elmondta: a több építõipari leányvállalattal is rendelkezõ cégcsoport jelenleg 250 embert foglalkoztat, ebbõl a ZÁÉV Zrt. 160 dolgozót alkalmaz. A foglalkoztatottak közül több mint 90 felsõfokú végzettséggel rendelkezik, többségükben mérnökök és közgazdászok.
Peresztegi Imre jelezte: a kizárólag magyar magánszemélyek tulajdonában álló társaság mûködése során mindig is kiemelt fontosságúnak tartotta a szakmunkásképzést, jelenleg is több mint 100 tanulót oktatnak.
A Dunántúl legjelentõsebb magasépítési vállalkozásának történetét felelevenítve a vezérigazgató elmondta: a ZÁÉV volt az elsõ, amelyik Magyarországon alagútzsalus technológiával épített lakásokat. Az 1960-as, 1970-es években megnövekedett igényekre felelve több mint ezer új lakást építettek.
A cég tevékenységi köre már az 1960-as években átlépett a zalai megyehatáron, és már nemcsak a Dunántúlon és a fõvárosban állnak olyan épületek, amelyek a ZÁÉV kivitelezésében készültek, hanem az ország keleti felén is végeztek nagyszabású munkákat.
Felidézte, hogy számos egyetemi épület, lakópark, kastélyszálló, gyógy- és termálfürdõ, aquapark, gyár, áruház, bank, tanmûhely, kórház, egészségügyi központ, manufaktúra, könyvtár, kulturális központ, színház és városközpont készült el a ZÁÉV közremûködésével az elmúlt idõszakban.
A társaság közremûködött egyebek között a Paksi Atomerõmû, az egykori zánkai úttörõtábor, a budapesti új Nemzeti Színház, a Teve utcai rendõrpalota és a nemrégiben átadott gyõri Audi Aréna építésében. Jelenlegi nagyobb munkáik közé tartozik a Tetra Pak budaörsi gyárának bõvítése, valamint a szombathelyi Brenner János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium korszerûsítése - ismertette a ZÁÉV vezérigazgatója.

 

MTI - Kanizsa



2014-12-07 07:41:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül