Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892904    








Honlapkeszites

Fókuszban az innovációs források

A fenti címmel szervezett konferenciát a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán, hogy információhoz juttassák a kis- és középvállalkozásokat a fejlesztési elképzeléseikhez bevonható forrásokról.


Dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a résztvevõket. Elmondta, az innováció különösen fontos a jövõ szempontjából, hiszen ez határozza meg a kis- és középvállalkozók fejlõdését. Az innováción kívül még elhanyagolhatatlan a külföldi piac felé való nyitás illetve ehhez a két tényezõhöz szükséges forrásnak a biztosítása. Ebben szeretnék a kis- és középvállalkozásokat segíteni, hangsúlyozta ki az elnök.
Ezt követõen került sor az elõadásokra. Elsõként Kalcsú Zoltán, a Pannon Novum Nonprofit Kft. innovációs menedzsere Zala megye lehetõségeit mutatta be az intelligens szakosodási stratégia (S3) tükrében. Az S3 stratégia megalkotásával a 2014-2020-as tervezési idõszakban több mint hétszáz milliárd forintot fordítanak kutatás-fejlesztésre és innovációra, melybõl egy megyére körülbelül harminc milliárd jut. Nem különbözõ statisztikák alapján készítik a tervet, hanem egy alulról építkezõ tervezési folyamat végeredménye lesz, melynek során fontos a területi, a szellemi és a gazdasági erõforrások kihasználása, valamint az, hogy a tizenkilenc megye a lehetõségeinek megfelelõ fejlesztési szempontokat fogalmazzon meg.
Majd Rabb Szabolcs, Pécs – Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara innovációs osztályvezetõje ismertette a H2020, EU-s innovációs forrásokat, miután Kalcsú Zoltán a H2020 pályázati tapasztalatait mutatta be. A zárszó elõtt Varga Balázs Péter, az EXIM Nyugat-dunántúli Regionális képviselet vezetõje szólt a hatékony exportfinanszírozási lehetõségekrõl.

V.M.
 



2014-12-09 13:30:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül