Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892859    








Honlapkeszites

Üzemcsarnokot bõvített és újat is épített a fafeldolgozó Szalai Kft. Zalalövõn

Több mint 340 millió forintos beruházással - részben európai uniós támogatással - meglévõ üzemcsarnokát korszerûsítette és újat is épített, valamint új faipari gépeket is üzembe állított a zalalövõi Szalai Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft. - tájékoztatta a társaság az MTI-t.


Az összesen 340,6 millió forintos beruházáshoz a cég több mint 136 millió forint vissza nem térítendõ európai uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretébõl.
A zalalövõi ipari parkban lévõ fióktelepen lombos keményfát, elsõsorban tölgyfát dolgoznak fel. Az alapanyagokból svédpadlót állítanak elõ, amit döntõ többségében európai országokban értékesítenek.
A fejlesztés során 700 négyzetméteres új rönkvágócsarnokot építettek, illetve korszerûsítették és bõvítették a már meglévõ üzemcsarnokot. A technológiai fejlesztés keretében két targoncát, valamint korszerû faipari megmunkáló és porelszívó berendezéseket vásároltak.
A társaság az eddig foglalkoztatott 87 ember munkahelyének megõrzése mellett további 10 új dolgozót alkalmaz a beruházásnak köszönhetõen.
Seres Szabolcs ügyvezetõ az MTI-nek korábban elmondta: a Szalai Kft.-nél évente 6-7 ezer köbméter rönköt dolgoznak fel. A cég árbevétele tavaly meghaladta az egymilliárd forintot, s az új csarnok megnyitása után legalább 20 százalékos forgalomnövekedésre számítanak.

 

MTI - Kanizsa



2014-12-13 07:52:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül