Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891675    








Honlapkeszites

A kivitelre ösztönzik a kkv-kat

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány keretein belül mûködõ Enterprise Europe Network, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos és Zala megyei szervezete közösen Exportösztönzési konferenciát szervezett szerdán a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központba. A rendezvénnyel a mikro, kis és középvállalkozásokat motiválnák, illetve segítenék az export tevékenységre.


A megjelenteket Doucha Ferenc, a VOSZ megyei elnöke és a ZMVA kuratóriumának elnöke köszöntötte. Beszédében szólt arról a hétéves ciklusról, az EU-s támogatások tekintetében, amely a vállalkozások, ezáltal a gazdaság megerõsödéséhez is nagyban hozzájárulna.
- Azok a cégek, akik innovatívak, vagy az innovációban gondolkodnak támogatáshoz juthatnak. A következõ hét év lehetõséget nyújt arra, hogy szûkebb térségünk gazdasági lehetõségeit növeljük. Lehetõségeink az autópálya, az Ipari Park bõvítése, az önkormányzat támogatása a vállalkozások felé, a gazdasági szereplõknek nyújtott állami segítség. Az összefogás a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszával szintén nagy szerepet játszhat a fejlõdésben – mondta Doucha Ferenc.
Azt is, hogy – immár országos szinten - új utakat kell keresnünk, mivel nyugat felé már kialakult kapcsolataink vannak, kelet felé kell nyitnunk – mondta Doucha Ferenc.
Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõ gondolataival azt hangsúlyozta elöljáróban, a kormány azt a célt tûzte ki, hogy a hazánkba áramló uniós pénzek 60%-át a gazdaság fejlesztésére szánja.
- Ennek jelentõs, kiemelt része lesz a kkv-k támogatása – szögezte le. Hozzátéve, Kanizsán már van olyan vállalkozói kör, amely az országhatáron túl is sikeres lehet, ha segítik õket.
A megnyitó beszédek után a fórum résztvevõi különbözõ elõadásokat hallgathattak meg. Szárszó Tibor ágazati menedzser, a Nemzeti Kereskedõház Zrt. részérõl azt ismertette, hogyan segíti szervezetük a kkv-k exporttevékenységét. A vállalkozások lehetõségeirõl, esélyeirõl a jövõ évi költségvetés tükrében Dr. Csath Magdolna közgazdász professzor tartott elõadást. Az osztrák, szlovén és horvát exportról szintén hallhattak tájékoztatót a konferencia résztvevõi. A támogatási lehetõségekrõl az Exim képviseletvezetõje, Varga Balázs, a kínai üzleti kapcsolatok kiépítésérõl dr. Marczali Tamás, a New Wave Zrt. vezérigazgatója osztott meg információkat a megjelentekkel.

Sz.Zs.
 



2014-12-17 11:54:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül