Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894351    








Honlapkeszites

2015-ben készíthetik elõ további játszóterek építését

Még az elõzõ önkormányzati ciklusban vetette föl közgyûlési interpellációjában Bene Csaba -akkor még önkormányzati képviselõ, azóta a megyei közgyûlés alelnöke- a Dózsa György út 115., 117. és a Mészáros Lázár utca környékén élõk mozgási, sportolási lehetõségével kapcsolatos kérdéseit. Megjegyezte, a környéken nincs sem játszótér, sem sportpálya, és az elõzõ önkormányzati ciklusban már szó volt arról, hogy a Thury sporttelepen kialakítanak valamilyen sportolási, játszási lehetõséget az ott élõ gyerekek számára.


A közgyûlésen a képviselõ az alábbi választ kapta a kérdésére: a Dózsa és a Mészáros utca környékén lévõ önkormányzati területeket feltérképezi a hivatal, és áttekintik, melyek lehetnek alkalmasak sportolási lehetõség biztosítására, illetve játszótér kialakítására. A polgármesteri tájékoztatóban az is szerepelt, hogy a „Kiemelt Projekt Felhívás a Nyugat-dunántúli Operatív Program Megyei Jogú Városainak városrehabilitációs témájú kiemelt projektjavaslataihoz Városközpont rekonstrukció II. ütem” elnevezésû projekt keretében az Eötvös téren megépítésre kerül egy minden igényt kielégítõ játszótér.
A tapasztalatok összegzését követõen, továbbá a 2014-2020 programozási idõszakra tervezett fejlesztések véglegesítése után, várhatóan 2015-ben tudnak visszatérni további játszóterek építésének elõkészítésére, a szükséges fedezet biztosítására, illetve jóváhagyás céljából a közgyûlés elé történõ elõterjesztésre. A Nagykanizsa ez évi (2014-es) költségvetése nem tartalmaz forrást további játszótér építésének finanszírozására, ezért ez évben csak a helyszín kijelölésére vonatkozó vizsgálat elvégzésére van/volt lehetõség.

B.E.
 



2014-12-29 11:43:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül