Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891889    








Honlapkeszites

Szép ajándék - 500 milliós támogatás Kanizsának

Kormányzati támogatás "érkezett" a városnak, vagyis kormányhatározat nyomán Nagykanizsa feladatainak biztonságos finanszírozása érdekében 500 millió forintot kap - fogalmazott bevezetõjében Dénes Sándor polgármester mai sajtótájékoztatóján.


- Ehhez köszönetet kell mondanunk a mellettem helyet foglaló Cseresnyés Péter országgyûlési képviselõnek is, hiszen nagy szerepe volt abban, hogy arra a támogatottak fontos listájára városunk felkerült - folytatta a városvezetõ, akitõl aztán az említett vette át a szót.
- Azt nem mondhatjuk, hogy egyedi lenne ez, hiszen 3-4 alkalommal már a közelmúltban is voltak ilyenfajta kedvezõ döntések városunkra nézve, de egyfajta karácsonyi szép ajándéknak felfoghatjuk a kormányzattól, melyet, ha tudtuk is alapjában véve egy ideje, mit rejt, de most bontottunk ki - így Cseresnyés Péter. - Ez tulajdonképpen annak a munkának is az elismerése, melyet a város elvégzett a téren is, hogy gazdálkodását rendben tartsa.
Az összeg fejlesztésre és mûködtetésre, vagyis összefoglalóan feladatellátásra fordítható, s ahogy a két elöljáró fogalmazott, lesz helye a költségvetésben és nagyjából a helyi büdzsé öt százalékát teheti ki.
Újságírói kérdésre, mely azt firtatta, nagy csata volt-e a megyei városok körében e pénzekért, Cseresnyés Péter úgy fogalmazott: nem is magáért a pénzekért, inkább arra vonatkozólag voltak intenzívebb viták, mennyi legyen az az annyi jó néhány település esetében...
 

P.L.
 



2014-12-30 12:34:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül