Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895174    








Honlapkeszites

Sánci és kisfakosi felújításokról kérdezett Jearusek István

A sánci és a kisfakosi ravatalozó felújításához, valamint a kisfakosi kultúrházat szegélyezõ járda elé korlát építéséhez kérte a polgármester segítségét közgyûlési interpellációjában Jerausek István önkormányzati képviselõ.


A képviselõ ravatalozókkal kapcsolatban feltett kérdéseire a helyszíni bejárásokon tapasztaltak alapján az alábbi tájékoztatást adta Dénes Sándor polgármester: a sánci ravatalozó ’90-es évekbeli építésekor az épület villamos hálózata (külsõ, belsõ világítások, dugaljak) elkészültek, azonban az új ravatalozó áramellátásának kiépítése elmaradt. Az utcai 0,4 KV-os hálózat a temetõ kerítése mellett húzódik, ezért amennyiben a közgyûlés a 2015. évi költségvetésében fedezetet biztosít a kivitelezésre, úgy a ravatalozó villamos energia ellátása mûszakilag megoldható.
A kisfakosi ravatalozó tetejének hullámpala fedése a tetõgerinc záróelemeinek viharkáros sérülései miatt sürgõs javításra szorulnak. A tetõjavítással egyidejûleg az elülsõ homlokzat ereszcsatornáinak cseréjérõl is intézkednek. A ravatalozó épület minden helyiségében – beleértve a 2004-ben létesült „új” vizesblokkot is –, 2015. II. negyedévében felújító festést, mázolást terveznek. – jegyezte meg a polgármester.
Jerausek István a harmadik, korlát kiépítését szorgalmazó felvetésére azt a választ kapta a polgármestertõl, hogy a kisfakosi kultúrház elõtti járda mellett húzódó árok mélysége és a járdához való közelsége valóban indokolja a korlát megépítését. A felvetéssel egyetértenek és a megvalósítását szakmailag támogatják.
A korlát elhelyezésére 2014-ben forráshiány miatt nem került sor, de a jogos igényt a polgármesteri hivatal szakosztálya továbbra is számon tartja. A 2015. évi költségvetés elõkészítése jelenleg folyamatban van, a tervezet a korábbi évekhez hasonlóan tartalmaz egy közlekedésbiztonsági beavatkozásokat célzó elõirányzatot is. Amennyiben a költségvetés elfogadását követõen rendelkezésre áll ez a forrás, akkor annak keretében a jövõ évben kivitelezhetõ lesz a kérés.

B.E.
 



2015-01-01 08:06:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül