Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948590    








Honlapkeszites

Kanizsai Esték - Elõadás az erkölcsi válságról
A gazdasági, politikai válság után az erkölcsi válságról szólt a Kanizsai Esték rendezvénysorozat péntek esti elõadása. A meghívott elõadó Dr. Márkus Mihály református püspök volt.

„Válság van. Ez folyik már a csapból is. Folyamatosan ezt sulykolják belénk. Valóban így van, sok minden válságban van a mezõgazdaságtól az iparig. Kevés szó esik az erkölcsi válságról, amelyben nyakig ülünk” – jelentette ki elõadása elején Márkus Mihály. – Az erkölcsi válság már több mint öt évtizede tart, ugyanis az ötvenes évek óta mintegy hétmillió abortusz történt. Mi ez, ha nem válság egy tízmilliós nép életében? – tette fel a kérdést a református püspök.

– A válságból kijutni csak Krisztus tanításai és a tízparancsolat alapján lehet. Nehezebben éli meg az olyan ember a válságot, akinek a pénz az istene. Az gyakrabban dobja el magától az életet. Az Istenhívõ, a keresztény ember a kiutat keresi, és tisztában van azzal, ha még most veszteség is éri, azt késõbb javára fordítja az Isten. Az erkölcsi válságból való kiút csak Isten segítségével lehetséges – állapította meg Márkus Mihály. Aztán bibliai igékkel és azok magyarázatával, személyes tapasztalataival folytatta és zárta az elõadást. Az elõadás végén, a szokásos módon az érdeklõdõk kérdéseire válaszolt. A legtöbb kérdés népesség fogyásáról és az egoizmusról szólt.
Cz. Cs.


2009-03-02 08:49:46


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül