Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891957    








Honlapkeszites

Vállalkozók képviselõivel az Ipari Parkban
Nagykanizsa kis- és középvállalkozóinak kezdeményezésére Göndör István országgyûlési képviselõ vállalkozói fórumon vett részt az Ipari Parkban. A fórum résztvevõi elõször megtekintették Kámán László vezérigazgató vezetésével a megvalósított, illetve megkezdett fejlesztéseket, majd az országgyûlés kis- és középvállalkozásokat érintõ tervezett intézkedéseirõl hallgatták meg az országgyûlési képviselõ elõadását. A szervezeti változásokat követõen az Ipari Park jövõbeni fejlesztési elképzeléseirõl Kámán László, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója adott tájékoztatást. A fórum tapasztalatairól sajtótájékoztatón számolt be Göndör István az irodájában:

– Három célom volt a fórummal. Egyrészt, hogy lássam, mi van az Ipari Parkban, milyen a hangulat, és tájékoztatást próbáltam adni azokról a változásokról, amelyek a következõ hónapokban erõsen befolyásolják a vállalkozók és a munkavállalók életét. A végén pedig kíváncsi voltam rá, miként vélekednek a saját helyzetükrõl, a pályázati lehetõségekrõl, és hol észlelnek olyan buktatót, akadályt, amit nem tudnak áttörni. Nagy örömmel láttam, hogy végre felelõs gazdája van az Ipari Parknak. Olyan, aki tudja, rendet kell teremteni ahhoz, hogy ez a park a saját, a környezetünkben lévõ és a külsõ vállalkozók számára is vonzó legyen. Van koncepciója, elképzelése, és szemmel láthatóan megkezdõdött a rendrakás.

Amit érdekesnek tartok és a fórumon is szóba jött – folytatta a honatya, jó lenne, ha a város vezetése valamilyen formában felszólítaná azokat, akik évekkel ezelõtt spekulatív céllal területeket vásároltak az Ipari Parkban, de azóta egy gombostûnyit nem tettek arrébb. Vagy tegyenek eleget a szerzõdéses kötelezettségüknek, vagy adják vissza a városnak, és nyíljon meg a lehetõség mások betelepülésére. Szimpatikus volt számomra az inkubátorházzal kapcsolatos elképzelés, különös tekintettel arra, hogy a Kálmán László által fölvázoltak lehetõséget adnak arra, hogy ezek a kis és közepes vállalkozások a rezsiköltségeik egy jelentõs részétõl megszabaduljanak. Nem kell külön iroda, külön fénymásoló, tárgyaló, stb., sõt gondolkodnak a külön pályázatfigyelõ rendszer kialakításában és õrzés-védelemben. Azt látom, hogy az ott lévõk lassan kezdenek csapatként egymásba kapaszkodni. Õk is érzik, hogy külön-külön is lehetnek sikeresek, de együtt meg tudnak oldani olyan dolgokat, ami egyedül nem megy.
Göndör István utalt arra is, hogy szándékaik szerint júliustól lépnek hatályba azok az adó és járuléktörvény-módosítások, amelyek egyszerûsítik a vállalkozások életét. A kérdések között felvetõdött, hogy a helyi közbeszerzéseken miért nem preferálják a helyi vállalkozókat, mert az új törvény szerint megvan erre is a lehetõség.
B.E.

2009-03-03 09:10:31


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül