Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949417    








Honlapkeszites

Erzsébet-program Pályázati Pont idén is a Halisban

– Elindult az Erzsébet-program, és a múlt évhez hasonlóan idén is mûködteti Erzsébet-program Pályázati Pontját a Civil iroda – mondta a témában tartott sajtótájékoztatón Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal ügyvezetõ elnöke.


Az elnök kiemelte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány hatmilliárd forintból hirdet pályázatokat. A pénzbõl hárommilliárdot fordítanak a nyugdíjasok, a fogyatékosok pihenésére, valamint ugyancsak hárommilliárd forintot szánnak a gyermekek táboroztatására. A program a regenerációhoz szükséges aktív kikapcsolódást segíti elõ, a nyugdíjas pályázók üdülésének és fürdõbelépõjének támogatásával.
– A programban azon belföldi, öregségi nyugdíjellátásban részesülõ, 60. életévüket betöltött személyek vehetnek részt, akiknek rendszeres, havi teljes összegû ellátása nem haladja meg a 147 ezer forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek – emelte ki Budavölgyi Kálmán.
A pályázat benyújtásához csatolni kell a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által a pályázó nevére kiállított 2014. évi, havi nyugellátás igazolását, valamint szükség van az adókártyára és a személyi igazolványra is. Pályázni február 9-ig lehet, de az elnök azt mondja, aki teheti, minél elõbb jelezze szándékát, mivel a források elfogytával felfüggesztik a lehetõséget.
A kedvezményes fürdõbelépõk 2500 forintos önrész befizetése után az ország 76 gyógyfürdõjében lehet 5, de akár 33 alkalommal is igénybe venni. A szociális üdülési lehetõségek 5000 forintos önrész befizetése után az ország 34 üdülõjébõl lehet választan, ahol 4-6 napot lehet eltölteni.
A Nagykanizsai Civil Iroda újra segítséget nyújt a kanizsai és környéki nyugdíjasoknak a pályázatok elkészítésében és benyújtásában. A pályázati pont a Halis István Városi Könyvtár kávézójában találhat, a könyvtár nyitva tartásához igazodva. (Hétfõ-szerda-péntek 13.00-16.00, kedd-csütörtök 9.00-12.00)

V.M.



2015-01-12 12:22:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül