Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893361    








Honlapkeszites

Szálloda- és fürdõfejlesztés indul Lentiben

Önkormányzati beruházásban, mintegy 3,3 milliárd forintos költséggel bõvítik Lentiben a gyógyfürdõt, amelyhez kapcsolódóan megépül a térség elsõ négycsillagos szállodája.


A pénteki ünnepélyes alapkõletételen Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelõs helyettes államtitkára azt mondta: Magyarországon ma mintegy 200 ezer család megélhetését biztosítja a turisztikai ágazat. A 2020-ig tartó európai uniós költségvetési ciklusban induló fejlesztések révén tovább növekedhet a turizmusban foglalkoztatottak száma, s ezzel az adott térség és az egész ország bevételei is növekedhetnek - tette hozzá.
Elmondta, "az elmúlt 24 év sokszor álságos politikájához képest a jelenlegi kormányzat valóban hisz abban, hogy sikeres Magyarország a 21. században csak akkor képzelhetõ el, ha sikeres vidékrõl és sikeres fõvárosról egyszerre beszélhetünk”.
Ennek a politikának pedig nagyon fontos része, hogy a megyei önkormányzatok elkészítették a megyei fejlesztési koncepciókat az országos kihívásokra felelve, a helyi adottságokat és a helyi lehetõségeket figyelembe véve - közölte Csepreghy Nándor.
Horváth László, Lenti polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, a térségben 60 kilométeres körzeten belül a magyar oldalon nincs magas színvonalú szálláslehetõség. Márpedig a többet költõ és hosszabb ideig itt tartózkodó turistákat csak legalább négycsillagos szállodával, valamint a gyógyfürdõ egész évben kihasználható szolgáltatásaival lehet a városba invitálni - fejtette ki.
A 94 szobás szálloda építésébõl, illetve a fedett fürdõ élményelemekkel történõ bõvítésébõl álló 3,3 milliárd forintos önkormányzati beruházáshoz a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretébõl 1,017 milliárd forintot nyert a város.
A fennmaradó összeg mintegy felét saját forrásból, valamint hitelfelvételbõl finanszírozza az önkormányzat - mondta el a polgármester az MTI érdeklõdésére.
A város történetének eddigi legnagyobb beruházása év végéig elkészül, a közbeszerzési pályázaton nyertes Kalotherm Zrt. kivitelezésében. A szállodaépítés, valamint a fürdõbõvítés 50 új munkahelyet is eredményez.

 

MTI - Kanizsa



2015-01-16 13:28:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül