Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948930    








Honlapkeszites

Dél-zalai siker az NCA kollégiumi választáson
Budavölgyi Kálmánt a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ügyvezetõ elnökét az NCA Nyugat-Dunántúli Regionális Kollégium tagjává választották.

2009. március 5-14. között zajlanak a Nemzeti Civil Alapprogram Kollégiumai civil delegált tagjainak megválasztása. Március 5-én Szombathelyen a Hotel Claudiusban 172 civil képviselõ volt jelen a Nyugat-dunántúli regionális szervezetek elektori gyûlésén. Itt a Zala megyei elektorok három kollégiumba állíthattak jelölteket köztük a stratégiailag fontos Regionális Kollégiumba. Az NCA Tanácsának döntése alapján a Nyugat-dunántúli Regionális Kollégiuma: 10 tagú, melybõl 9 tagot az adott régió elektori gyûlése választ meg, 1 fõt pedig a miniszter delegál. A választás a várakozásoknak megfelelõen alakult mivel három zalai képviselõ került a kollégiumba: Skrabut Éva (Népmûvészeti Egyesületek Szövetsége), Szõkéné Hajduk Andrea (Zalai Borút Egyesület), Budavölgyi Kálmán (Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület). A keszthelyi Nemes Klára póttag lett. A területi elosztás elve itt még mûködött mivel a régiót alkotó megyék egyaránt 3-3 képviselõt juttattak a testületbe. A zalaegerszegi Skrabut Éva a második ciklusát töltheti el a kollégiumban, mivel elõzõleg, mint miniszteri delegált segítette annak a munkáját. Balogh István (Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület) a szavazatszámláló bizottság munkájában vett részt.

A második választáson a regionális egyeztetéseknek megfelelõen a gyõri Gyenese Andrea került megválasztásra a NCA Demokrácia- és partnerség fejlesztési Kollégiumába, póttag a keszthelyi Brunner Tiborné lett. A Nemzetközi civil kapcsolatok és európai integráció Kollégium tagja a gyõri Nagy Péter lett mivel a négy zalai jelölt nem tudott megegyezni. Egyedül Kis János (Zalai Sportmúzeumért Alapítvány) mutatott önmérsékletet és visszalépett a többiek javára. Az elsõ két helyen szavazategyenlõség alakult ki a zalai Cserpes Attila (Zalai Civil Ház) és Nagy Péter között (53-53), így kettejük között sorsolni kellett. Kõszegfalviné Pajor Klára (Szombathelyi Civil Kerekasztal) a szavazatszámláló bizottság elnöke a borítékból Nagy Péter nevét húzta ki, így végül mindkét programkollégiumba gyõri személy került. A zalai civileknek nagy tanuló pénz ez, hiába volt ugyanannyi elektora Zalának, mint a két másik megyének együttvéve, ha mindezt az egyeztetések hiányában, önzõ érdekeket elõtérbe helyezve nem tudták kollégiumi helyekre váltani, nem látva, hogy milyen kárt okozhatnak a zalai civil szférának meggondolatlan tettükkel.

Közlemény a Nyugat-dunántúli regionális szervezetek elektori gyûlésének eredményérõl
2009. 03. 05.
Forrás NCA Miniszteri titkárság
2009. március 5-14. között zajlik a Nemzeti Civil Alapprogram Kollégiumai civil delegált tagjainak megválasztása. A mai napon került megrendezésre a Nyugat-dunántúli regionális szervezetek elektori gyûlése, ahol a civil szervezetek elektorai az NCA Nyugat-dunántúli Regionális Kollégium alábbi 9 tagját választották meg:

Puskás Norbert
Wiktora Antal
Kovács Katalin
Krug Gusztáv
Skrabut Éva
Budavölgyi Kálmán
Nagy Sándor
Kósa István
Szõkéné Hajduk Andrea

Póttagok (a szavazatok sorrendje szerint): Nemes Klára, Fehér Ferenc, Farnady Ernõ

Ugyancsak megválasztásra került az NCA Demokrácia- és partnerség fejlesztési Kollégiumának, valamint az NCA Nemzetközi civil kapcsolatok és európai integráció Kollégiumának egy-egy tagja.

NCA Demokrácia- és partnerség fejlesztési Kollégium tagja: Gyenese Andrea
Póttag: Brunner Tiborné

Nemzetközi civil kapcsolatok és európai integráció Kollégium tagja: Nagy Péter
Póttagok (a szavazatok sorrendje szerint): Cserpes Attila, Kummer József, Baksa József.

Budapest, 2009. március 5.




2009-03-06 10:07:50


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül