Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894384    








Honlapkeszites

Szinte teljesen megújult a városi uszoda

Február elején birtokba vehetik az úszást kedvelõk a szinte teljesen megújult városi uszodát. A kivitelezés még tavaly októberben kezdõdött és közel száz millió forintot költhettek a Ligetváros szociális rehabilitációja elnevezésû projekt részeként a felújításra.


Ahogy Dénes Sándor polgármester elmondta, az uniós forrásból megvalósuló fejlesztés keretében kicserélték a medencetér melletti padlóburkolatot, az épület északi és déli homlokzati nyílászáróját és a padlófûtést is felújították. Az uszodát akadálymentesítették, így mozgáskorlátozott wc-vel, rámpával, betegemelõvel egészült ki az épület. A beruházás során építettek egy személyzeti öltözõt is. Önkormányzat támogatásából felújították a medencetér lépcsõ korlátait, iroda és raktár helyiségeit, a falburkolatokat, a rajtköveket, az uszodai lelátón lévõ széksorokat és a padlóburkolatot, valamint megvalósult a gyermekmedence statikai megerõsítése is.
Az uszoda kapui elõször január 26-án nyílnak meg, majd február 2-án a nagyközönség is használatba veheti.
– Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, akinek munkája van az uszoda felújításában, az uszoda vezetésének, az ott dolgozóknak egyaránt. Nagy elismerésem mindazoknak, akik uszodába járnak és türelmesek voltak, vártak, mert velünk együtt hittek abban, hogy majd néhány hónap múlva egy felújított uszodában tölthetik el a szabadidejüket. Köszönöm mindenkinek a megértést! – mondta a polgármester.
Ezt követõen Horváth István projekmenedzser, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. Városfejlesztési Divízió vezetõje kiemelte, a ligetvárosi terület felzárkóztatását célzó pályázat keretében nem csak az uszoda épülete újul meg. A szociális célú rehabilitáció révén összesen 412,5 millió forintból újítják fel a városi uszodát, a ligetvárosi óvodát, kiépítik az Erdész utcai járdát és közvilágítást létesítenek, térfigyelõ kamerákat helyeznek el és felújítják a Csengery 117. szám alatt található 24 lakást.
Az épületekben a bontás már befejezõdött. Most a végsõ kialakításhoz szükséges falszerkezetek, nyílászárók, külsõ szigetelés, villamos és gépész, vakolatjavítási szakipari munkák zajlanak. A három épületben 24 szociális bérlakás felújítását követõen kisebb energiaköltséggel, nagyobb komfort fokozaton üzemeltethetõk majd a lakások.
A projekt keretén belül megvalósul a ligetvárosi óvoda felújítása is ahol jelenleg a bontási munkák zajlanak. Itt az épület szigetelésére, a kültéri nyílászárók cseréjére, villamos hálózat felújítására, fûtési rendszer felújítására kerül sor.
A Ligetváros szociális célú rehabilitációja elnevezésû projekt során 127 méteres szakaszon járdát, valamint a Csengery utcában az Erdész utcától a vasúti átjáróig 580 méter hosszban kerékpárutat építenek. Ezeken kívül tíz térfigyelõ kamerát helyeznek ki.
A projekt ideje alatt a ligetvárosban élõk számára számos közösségfejlesztõ és ismeretterjesztõ programot szerveztek és szerveznek a jövõben is. A beruházás teljes befejezése 2015. év közepére várható.

V.M.



2015-01-23 09:47:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül