Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948773    








Honlapkeszites

Átadták a felújított Nagykanizsa Városi Uszodát

Átadták a Nagykanizsa Városi Uszodát, mely a Ligetváros szociális rehabilitációja elnevezésû projekt részeként szinte teljesen megújult. A kivitelezés még tavaly októberben kezdõdött és közel száz millió forintot költhettek a felújításra. A jövõ héttõl már a nagyközönség is használatba veheti az uszodát.


– Tavaly október közepén adtuk át az uszodát a kivitelezõnek és nagyon vártuk már, hogy elkészüljön. A hét elején a fiatalok már egy úszóverseny keretében ki is próbálhatták, és hamarosan a város lakói is birtokba vehetik – mondta Dénes Sándor polgármester.
Ezt követõen mondott köszönetet azoknak, akiknek munkája van az uszoda felújításában, az uszoda vezetésének, az ott dolgozóknak egyaránt. Továbbá megköszönte az uszodába járók türelmét is. Kiemelte, fontos, hogy a gyermekek megtanuljanak úszni és szeressék a vizet.
Cseresnyés Péter polgármester kiemelte, a városrész megújításának egyik eleme az uszoda fejlesztése. Az évek óta zajló építkezések nem csak Nagykanizsa fejlesztésérõl és fejlõdésérõl szólnak, hanem egy térségben gondolkozva, mindig is annak fejlesztése is megmutatkozik minden beruházásban.

A szalagot Dénes Sándor, Cseresnyés Péter és Boros László, a Z-Pannon Kivitelezõ és Fõvállalkozó Kft. ügyvezetõje vágta át, majd bejárták az uszodát, ahol az uniós forrásból megvalósuló fejlesztés keretében kicserélték a medencetér melletti padlóburkolatot, az épület északi és déli homlokzati nyílászáróit és a padlófûtést is felújították. Az uszodát akadálymentesítették, így mozgáskorlátozott wc-vel, rámpával, betegemelõvel egészült ki az épület. A beruházás során építettek egy személyzeti öltözõt is. Önkormányzat támogatásából felújították a medencetér lépcsõ korlátait, iroda és raktár helyiségeit, a falburkolatokat, a rajtköveket, az uszodai lelátón lévõ széksorokat és a padlóburkolatot, valamint megvalósult a gyermekmedence statikai megerõsítése is.

V.M.

További képek a galériában!



2015-01-29 12:35:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül