Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894934    








Honlapkeszites

MÁV vágányzári információk

A vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt néhány vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, egyes szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes vasútvonalon, a Siófok és Balatonszemes közötti folyamatos pályaépítés, továbbá Székesfehérvár állomás vágányhálózatának átépítése miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A felújítási munkák ezen fázisa alatt február 15-ig Siófok és Szántód-Kõröshegy között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni valamennyi vonat helyett.


A dél-balatoni vonalon a felújítási munkálatok 2015. június 13-ig, a nyári forgalom kezdetéig tartanak, ez idõ alatt eltérõ pályaszakaszokon, módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Budapest–Székesfehérvár–Siófok–Nagykanizsa–Gyékényes vasútvonalon a mostani vágányzári menetrend február 15-ig érvényes. Siófok és Szántód-Kõröshegy között valamennyi személyszállító vonat helyett vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, melyekkel minden állomás és megállóhely az adott vonat megállási rendjének megfelelõen elérhetõ.
A Budapest–Nagykanizsa–Gyékényes vonal fontos változása, hogy nem közlekedik az eddig Budapest-Déli pályaudvarról 7.00 órakor induló 9050-es számú és a 17.00 órakor induló 968-as számú vonat. A Budapest–Tapolca vonalon változás, hogy a 978-as és a 979-es számú gyorsvonat kerülõ útirányon: Pusztaszabolcson át, Székesfehérvár érintése nélkül közlekedik. A Székesfehérvárról, illetve a Székesfehérvárra utazóknak Szabadbattyánban biztosított a csatlakozás. A vágányzár ideje alatt nem közlekedik az eddig Balatonfüredrõl 16.03 órakor induló 9733-as számú, továbbá a Székesfehérvárról 14.22 órakor induló 9736-os számú vonat. Nem közlekedik továbbá Veszprémbõl a 6.41 órakor induló 9057 számú és a 17.18 órakor induló 9063-as számú vonat sem. A Székesfehérvár–Sárbogárd vasútvonalon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A G43-as járatok meghosszabbított útvonalon Kõbánya-Kispest és Szabadbattyán között közlekednek. A dél-balatoni személyvonatok Szabadbattyánig járnak Székesfehérvár helyett, s onnan indulnak vissza Nagykanizsa felé. A vonatcsatlakozások Szabadbattyán állomáson biztosítottak.

MÁVINFORM-Kanizsa



2015-01-29 13:52:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül