Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891973    








Honlapkeszites

Nemzetközi együttmûködést írtak alá

A Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) és a Center for Technological Development and Energy Efficiency (Horvátország) képviselõi aláírták az együttmûködési megállapodást.

A Nagykanizsa és Térsége TISZK Nonprofit Kft, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft, valamint a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület és az önkormányzat jelentõs eredményeket tud felmutatni a környezeti nevelés, a klímavédelem és a fenntarthatóság egyéb területein hazai és nemzetközi (Ausztria és Németország) szinten. Ezt a nemzetközi együttmûködést szerették volna kiterjeszteni, melynek eredményeképpen az önkormányzat csatlakozott az Európai Klímaszövetséghez, és a város segítségével a horvátországi Daruvár volt az elsõ település, mely hivatalosan is a klímaszövetség tagja lett.


A nemzetközi együttmûködés kibõvítésének egyik fontos állomása volt a megállapodás, melyet Mécs Csaba, a KOKOSZ elnöke és Dr. Tomislav Jurendic, a Center for Technological Development and Energy Efficiency elnöke írtak alá. A megállapodás célja az, hogy szoros kapcsolatot alakítsanak ki a közoktatásban résztvevõ nevelési-oktatási intézményekben folyó környezeti-, egészségnevelési és egészségfejlesztési programok fejlesztésében, a fenntartható fejlõdés céljainak megvalósításában, törekednek arra, hogy minél több olyan állami és civil szervezettel lépjenek kapcsolatba, akik elkötelezett hívei a környezet- és egészségtudatosság szemléletének.
– Ez a mai aláírás bizonyítéka annak, hogy a jövõbeni együttmûködésünket komolyan gondoljuk. Azok az információk, melyeket megtudtam az önök tevékenységérõl, azt igazolják, hogy sokoldalúan tudunk együttmûködni a jövõben – emelte ki Dr. Tomislav Jurendic.

Kanizsa
 



2015-02-03 12:54:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül