Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894670    








Honlapkeszites

Nagykanizsánál is tisztítják a Principális-csatorna medrét

A felsõ, 14 kilométeres szakaszon két hete kezdõdött munkálatok után ezen a héten Nagykanizsa térségében is megkezdték a korábban számos kiöntést okozó Principális-csatorna medrének tisztítását - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója pénteken az MTI-t.


Gaál Róbert közlése szerint a Principális Kiskanizsa és Bajcsa közötti, mintegy 9 kilométeres alsó szakaszán hétfõ óta folynak a növényzetirtási és kotrási munkálatok, amelynek során eltávolítják a mederben lévõ és a kiviteli munkát akadályozó növényzetet, valamint az iszapot. Az idõjárástól függõen várhatóan tavasszal fejezõdnek be a tisztítási munkálatok.
A térséget érintõ feladatok költségvetése meghaladja a 100 millió forintot, a befejezése után Nagykanizsa térségében is biztosítva lesz az árvizek akadálymentes lefolyása. A lakott területek védelme érdekében a vízügyi szakemberek azonban továbbra is szükségesnek tartják az árvízvédelmi töltések kiépítését is.
Az igazgatóság január 21-én tájékoztatta arról az MTI-t, hogy az elmúlt években önkormányzatoktól és gazdálkodóktól a kiöntések miatt érkezett panaszok kapcsán sürgõssé, halaszthatatlanná vált a Principálison a kotrási munkák elvégzése. A problémát az okozza, hogy a csatorna medrét benõtte a növényzet, a meder iszapossá vált, de hiányoznak a védmûvek is a part mentén.
A két szakaszra osztott munkálatok elsõ lépéseként a Felsõrajk és Magyarszerdahely közötti 14 kilométeres felsõ szakaszon kezdték meg elõször a mederkotrást, valamint a növényzet irtását. A munkálatok költsége ezen a szakaszon mintegy 34 millió forint, s a feladatot az idõjárástól függõen ezen a területen is várhatóan tavaszra fejezik be.


MTI - Kanizsa



2015-02-06 10:28:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül