Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948688    








Honlapkeszites

Évértékelõ a tûzoltóságnál
A Nagykanizsai Tûzoltó-parancsnokság hagyományos évértékelõ munkaértekezletének fénypontja azon együttmûködési megállapodás aláírása volt, amely a Zalakarosi Tûzoltóõrs létrehozását hivatott szerzõdésbe foglalni.

Fáradságos, de sikeres évet zártak a parancsnokság munkatársai – ezzel kezdte beszámolóját Egri Gyula tûzoltóparancsnok. A lakosság hatékony és operatív munkát vár el tõlük, s nemcsak a mentésben, de a megelõzésben is nagy szerepük van a lánglovagoknak. Éppen ezért nem csak akkor látjuk õket, ha baj van, hanem különbözõ bemutatókon is részt vesznek, s tûzvédelmi felvilágosító elõadásokat tartanak a diákoknak.

Az elmúlt évben az átlagéletkor jelentõsen csökkent, hiszen az állomány 53%-a kicserélõdött, így itt is felmerült az a probléma, mint a rendõrségnél: a nagyobb tapasztalattal rendelkezõk nyugdíjba mentek, az újoncoknak pedig 3-3,5 évükbe kerül a rutint megszerezni. Szakmai tapasztalatuk ugyan kevés még, de a tudásuk annál nagyobb, hiszen az elmúlt évben végzett 29 újonc mindegyike kiválóan végezte el az alapfokú képzést, s ezután is folytatják a tanulást, részt vesznek a jövõbeni továbbképzéseken.
Összességében 728 alkalommal kellett kivonulni a kanizsai lánglovagoknak 2008-ban, ebbõl 218-szor tûzeset miatt, s 449-szer mûszaki mentés céljából. Ez azt jelenti, hogy – sajnálatos módon – az összes vonulást tekintve 148 alkalommal felülmúlta a 2008-as év a 2007-est.
Az ez évi tervek között szerepel a 2007-ben elnyert, az eszközállományra irányuló pályázat teljesítése, így gépjármû-fecskendõ, mentõcsónakok és gázvédõ ruhák kerülnek majd az állományhoz.
Az értékelõ után Wéber Antal tûzoltóezredes, Marton István, Nagykanizsa, Halmi Béla, Letenye és Szirtes Lajos, Zalakaros polgármestere köszöntötte a megjelent tûzoltókat, s kívántak mindnyájan sikeres évet, kevesebb vonulást nekik.
Az esemény az Egri Gyula, Marton István és Szirtes Lajos által aláírt együttmûködési szerzõdés megkötésével zárult. A remények szerint a Zalakarosi Tûzoltóõrs létrehozásával jóval kevesebb idõn belül odaérnek a Nagykanizsai Tûzoltó-parancsnokság illetékességi területeinek perifériáján található területekre is.

S.E.

2009-03-13 10:40:06


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül