Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893184    








Honlapkeszites

Zalakaros a Balaton Régió 4 évszakos családi fürdõvárosa

A Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése funkciójú beruházás valósul meg az Új Széchenyi Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében 332 000 000 Ft összegû támogatásból „Termáltó és Ökopart” címen, NYDOP-2.1.1/F-12-2012-0005 azonosító számú projektként.


Az Utazás 2015- 38. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon tartott sajtótájékoztatón Zalakaros polgármestere Novák Ferenc és Krampek Mihály a városi gyógyfürdõ vezérigazgatója az elmúlt évek fejlesztéseirõl és a jelenleg is zajló beruházásokról, dr. Békefi Veronika a Neckermann Magyarország ügyvezetõ igazgatója pedig a sikeres együttmûködésrõl beszélt.
A Balaton térségének turisztikai lehetõségei kiemelten fontosak, Zalakaros idegenforgalmi szempontból különleges szerepet tölt be a régióban, hiszen az év minden szakában választási lehetõséget kínál. A fürdõváros adta szezonhosszabbítási, valamint a vakáció idõszakában „rossz idõ esetére vonatkozó” alternatíva a régiós összefogást és együttmûködést erõsítõ kapocs. A város kiemelt stratégiai célja az egészségturizmus, amellyel összhangban folyamatos fejlesztésekkel találkozunk a kerékpáros és ökoturizmus területén is – mondta el Novák Ferenc, a fürdõváros polgármestere – az elmúlt évek családbarát beruházásai és ezek tartalommal való megtöltése a helyi tdm, a fürdõ, az országos marketing szervezet és az utazási irodák hatékony együttmûködésének köszönhetõen teljesedett ki. A hosszú távú sikert az egészségturisztikai iparág biztosíthatja, melyhez minél több korcsoportot szeretnének hozzákapcsolni: a gyógyászat által az idõsebbeket, wellnesshez kapcsolódóan a szülõket, a Lollo és Bernie Kids Clubbal pedig a felnövekvõ nemzedéket.
Az elmúlt években komoly lépést tettünk a családbarát jelleg erõsítésére, létesítményünk generációk találkozóhelyévé vált – emelte ki a Gránit Gyógyfürdõ Zrt. vezérigazgatója Krampek Mihály – Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy az egyes korosztályok egymástól elkülönülten tudjanak kikapcsolódni, pihenni. A már megismert és népszerû programok mellett– mint az éjszakai fürdõzés és tematikus hétvégék – idén újabb, komplex és tartalmas attrakciók is színesítik a kínálatot. Az immár fél évszázados gyógyfürdõ látványos átépítésével, a szabadtéri Vízipók Csodapók gyermekbirodalom fedett élményfürdõ résszel bõvült. A fürdõ célja, hogy a kültéri és beltéri gyermekvilág szárazföldi és vízi attrakciós elemeit teljesítse ki, melyet 2015 áprilisától új gyermekprogram biztosít. A Lollo és Bernie Kids Club, valamint a Béres Alexandra és az Alma együttes bûvös mese CD és torna terméke az eddiginél hangsúlyosabban állítja középpontba a gyermekek egészségének megõrzését mozgásos élményekkel és aktív idõtöltéssel.
A gyermekanimációs programokat külföldi szállodákban már megvalósította a Neckermann, majd 2013-tól, – elsõ alkalommal Magyarországon – a zalakarosi fürdõben lépett színre a Klub Oázis program – tudtuk meg dr. Békefi Veronikától. 2015-ben már a program új generációja mutatkozik be Neckermann Lollo & Bernie Kids Club néven. A folytonosságot, a gondosan megtervezett, a gyermekek életkorának megfelelõ programok, a Béres Alexandra által kiválasztott és képzett animátorok jelentik, míg az újdonságokat a számos új játék és program mellett a klub két szerethetõ kabalafigurája képviseli. A program a már bevált külföldi klubszállodák mellett itthon, a zalakarosi fürdõben is játékra hívja a kicsi és nagyobb vendégeket.
Az elmúlt évben elkezdõdtek a fürdõ elfolyó melegvizét felfogó, hasznosító Termáltó és Ökopart elnevezésû projekt megvalósításának munkái. A tómeder kialakításával kapcsolatos környezetrendezési munkálatok elkészültek. A fejlesztések keretében látogatóközpont, valamint rekreációs és kondicionáló park is kialakításra kerül, melynek tematikus útvonala könnyed családi szórakozást kínál. A szabadidõs létesítmény parkolójától a város központja könnyen elérhetõ. Az ide érkezõk számára a Hangok Pavilonjában a természet hangjai csendülnek fel, különbözõ kõzeteket kereshetnek meg a labirintusban, a Föld forgását, a Nap mozgását és a hozzá kapcsolódó folyamatosan változó fényeket tanulmányozhatják a Fények Meditációs Termében. Megismerhetik a védett, õshonos növényeket a tanösvényeken. A legkisebbek a Meseparkban játszhatnak a környék regényekbõl, mesékbõl ismert állatvilágával. A legbátrabbak kipróbálhatják a 21méter magas óriáscsúszda toronyra épített Turbó és Kamikáze csúszdákat, melyek leszállítására és felépítésére 2015. február 16-án kötött szerzõdést az önkormányzat. A tómeder és a csúszdán kívüli elemek közbeszerzési eljárása jelenleg is folyamatban van. A termáltó szorosan kapcsolódik a fürdõ területéhez, vizét az elfolyó termálvíz felhasználásával biztosítják, bemutatva egyben a város és környezetének természeti értékeit is – mondta el a fürdõváros polgármestere.


Kanizsa



2015-02-27 02:54:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül