Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891572    








Honlapkeszites

Ismét meghirdették a programalapot

A Ligetváros szociális rehabilitációja elnevezésû program benyújtásához az önkormányzatnak szociológiai felmérést kellett készítenie, melybõl az derült ki, hogy az ezen a területen élõ lakosság igényt tart a szabadidõ jobb és értelmesebb eltöltését segítõ programokra és képzésekre, melyet a Ligetváros felzárkóztatását célzó fejlesztés egyik eredményének élnének meg. Ezért, a ligetvárosi programok szervezésére, a pályázat keretében ismételten meghirdették a programalapot, mely több mint 17 millió forint.


Ahogy Dénes Sándor polgármester elmondta, a mini program célja, hogy olyan nonprofit szervezeteket is bevonjanak a pályázati rendszerbe, melyek a település lakosságával kapcsolatban vannak, az ott élõk felzárkóztatását szolgálják. Több mint 17 millió forint áll rendelkezésre, mely vissza nem térítendõ támogatás. A támogatás összege pedig minimum 1 millió és maximum másfél millió forint. A mini projekt megvalósításának kezdõ idõpontja április 13., míg a záró május 17.
Ezt követõen Horváth István projekmenedzser, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. Városfejlesztési Divízió vezetõje hozzátette a korábban meghirdetett programalapra, mely kerete 27 millió volt, 8-an pályáztak és közel 10 millió forintot használtak fel, több mint 20 rendezvényt szerveztek, ebbõl az alapból maradt a mostani összeg. A mostani felhívásnak is az a célja, hogy a szervezeteket megerõsítsék. Várják azon alapítványok, nonprofit szervezetek jelentkezését, akik Ligetvárosban élõk számára szerveznének felzárkóztató programokat. A pályázati útmutató elérhetõ a város honlapján.
Ezzel párhuzamosan zajlik a 24 lakás felújítása, melynek készültségi foka elérte a 60 százalékot, és az év közepére befejezik a beruházást.

V.M.
 



2015-03-04 14:10:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül