Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948460    








Honlapkeszites

Tavaszi programok
Április negyedikén a Nagykanizsaiak a Nemzetért Hagyományõrzõ Egyesület az idén is folytatja kulturális rendezvénysorozatát. A tavaszi megnyitó aznap este hét órakor az Ismerõs Arcok nemzeti-rockzenét játszó zenekar koncertjével kezdõdik a Medgyaszay Házban.

„Örömzenélés lesz - nyilatkozta lapunknak Ladányi Istvánné -, ebben a jelenlegi nemzeti depresszióban szükség van egy kis örömre, oldottságra is. Az együttes legismertebb dalaiban napjaink életérzését fogalmazza meg.”
A koncert tervezett bevételét a tavalyi évhez hasonlóan, további rendezvényeik finanszírozására szánják. Tervük között szerepel a Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház meghívása, akik májusban Anyák napjára és Gyermeknapra Wass Albert két meséjébõl tartanak elõadást. Erre rendhagyó módon családi belépõjegyeket is értékesítenek majd, amelynek nem titkolt célja a családösszetartás erõsítése és az, hogy a gyermekek anyukával, nagymamával együtt látogassanak el a színházba. A családi belépõk árát 1200 Ft körül tervezik. Akár rentábilis is lehet a rendezvényük, ha megtelnek a HSMK széksorai. A példaértékû kezdeményezést követõen, június 6.-án a hagyományos trianoni megemlékezés után, az Erzsébet téren kerül sor Dr. Varga Tibor jogtörténész és a Napvágás együttes koncertjére. A Magyar történelmi eseményeket felidézõ krónikás elõadás megtekintése ingyenes lesz.

A kulturális programok ismertetését követõen Ladányi Istvánné elmondta: eddigi terveiket teljesítették, minden nemzeti ünnepre kellõképpen megemlékeztek. Elégedettek, mert kreatív, jó közösség alakult ki. Feladataik között szerepel a nemzeti és kulturális értékek további óvása mellett, a szavahihetõség megõrzése is. Ennek jegyében szeretnének eleget tenni Sólyom László, az országgyûlési képviselõk választási ígéreteinek számonkérésére törekvõ felhívásának.
-cz.cs-

2009-03-20 08:41:11


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül