Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895125    








Honlapkeszites

Még egy ideig jöhet vonat

Milyen gyakran közlekedik vonat a GE-hez? Erre várt választ Gábris Jácint önkormányzati képviselõ Dénes Sándor polgármestertõl.


Mint az interpellációban olvasható, Gábris Jácint javaslata szerint célszerû lenne átgondolni az említett és alig-alig igénybevett Magyar utcai vágány mûködtetését. Mivel a jelzõberendezés, a mûködtetés és a karbantartás az adófizetõket „jelentõsen érinti.” Vonat-forgalom pedig csak elvétve van az egykori izzós vasútvonalon.
A polgármester válaszában kifejtette: a vágány üzemeltetõjével, a GE Hungary Kft-vel felvette a kapcsolatot. Azt a tájékoztatást kapta, hogy az iparvágányon a vasúti közlekedés jelenleg ugyan szünetel, azonban a tulajdonos a vasúti közlekedés lehetõségét 2015.július 31-ig fenntartja. A keresztezõdésben található fénysorompók viszont a MÁV tulajdonát képezik, míg az üzemeltetést a GE biztosítja. Július 31-ével azonban a két gazdasági társaság közti szerzõdés felbontásra kerül, ezt követõen pedig mind a fénysorompók, mind a közúti útátjárók megszüntetésre kerülnek.

Kanizsa

 



2015-03-27 10:03:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül